Logo hetkontakt.nl/klaroen

PKC walst over Deetos heen: 33-18 in Drechtstedenderby

  •   225 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • De korfballers van PKC/SWKGroep waren zaterdagmiddag duidelijk een maatje tet groot voor hun opponenten van DeetosSnel uit Dordrecht. De eerste Drechtstedenderby sinds jaren was voor de Papendrechtse formatie: 33-18.

Zonder de geblesseerde Nadhie den Dunnen (Mabel Havelaar was haar vervanger) waren de ploegen in de beginfase gelijkwaardig. Pas bij 5-3 ging PKC uitlopen, om daarna nooit meer ingehaald te worden door Deetos.

Arjan van Houwelingen speelde een geweldige wedstrijd en haalde met name in de eerste helft een hoog rendement uit zijn acties. Deetos stelde teleur. Vorige week wist de ploeg met fysiek stevig spel nog goed partij te geven tegen een andere titelkandidaat, maar een stunt zat er zaterdag geen moment in tegen het soepel spelende PKC.

Met snelle rebounds en veel variatie in het spel liep PKC uit naar 19-9 bij rust, om die marge in de tweede helft verder uit te bouwen. Het werd in de goed gevulde PKC-hal in Papendrecht uiteindelijk 33-18 voor de Papendrechtse korfballers, die hun titelaspiraties daarmee eens te meer etaleerden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK