Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het estafetteteam van De Geul.
• Het estafetteteam van De Geul.

Medailles en pr's bij regiokampioenschappen De Geul

  •   26 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Zwemmers van De Geul uit Papendrecht hebben in het afgelopen weekend in Dordrecht tijdens de regiokampioenschappen korte baan verschillende medailles en persoonlijke records geboekt.

De enige individuele medaille werd veroverd door Laura 't Lam, in de categorie meisjes junioren 2 zwom zij op de 800 vrij in een mooi PR naar een bronzen medaille.

Het jongensestafetteteam met Dylan Groeneveld, Tjomme de Tender, Aaike de Tender en Brandon Groeneveld leverde een hele knappe prestatie door op de 4x200 vrij een mooie bronzen medaille te veroveren.

Er werd door de zwemmers van de Geul heel goed gezwommen en er werden veel persoonlijke records op de klokken gezet tijdens deze kampioenschappen, de grootste tijdsverbetering kwam op naam van Tjomme de Tender, die op de 400 wissel maar liefst 29 seconden van zijn beste tijd af wist te halen. Daarnaast verbeterde hij zich ook nog op de 50 vrij en de 400 vrij.

Dylan Groeneveld zwom in de categorie jongens junioren 1 op zowel de 50 vrij als de 400 vrij een mooi PR.

In de categorie jongens junioren 2 zette Aaike de Tender op elk nummer waarop hij aan de start verscheen een PR op de klokken. Op de 400 vrij verbeterde hij zich met 15 seconden en werd hiermee 7e. Ook op de 100 school werd hij 7e, op de 200 school en op de 50 school werd hij 5e. De 400 wissel leverde hem naast een 7e plaats ook nog het clubrecord voor jongens onder de 13 jaar op deze afstand op.

Ook Brandon Groeneveld zette elke start om in een PR, hij startte op de 50 en 400 vrij, de 200 rug, 400 wissel, 100 vlinder en 200 school. Tijdens deze laatste afstand verbeterde hij ook zijn 50 en 100 metertijd.

Yaro Roodenburg zette bij de 50 vrij heren een mooi PR op de klokken.

Laura 't Lam, zwemmend in de categorie meisjes junioren 2, verbeterde zich op de 100 vrij en werd knap 6e, ook op de 200 vrij zwom ze een PR en werd 9e. Op de 50 vlinder werd ze in een PR 7e en op de 200 wissel, eveneens in een PR, werd ze 8e. Daphne van Tilburg, meisjes junioren 3, verbeterde haar beste tijd op de 100 vrij en Lois van Valen werd op de 100 vrij in een PR 9e en op de 50 vlinder, eveneens in een PR, werd ze 8e. Debra de Lange, meisjes senioren, zwom een PR op de 800 vrij.

Sam IJzerman veroverde in dezelfde leeftijdscategorie een 6e plaats op de 100 vrij en op de 200 vrij greep ze net naast het brons en werd 4e.

De 4x100 vrij estafette voor jongens junioren leverde het Geulteam met Dylan Groeneveld, Tjomme de Tender, Aaike de Tender en Brandon Groeneveld een 6e plaats op. Op de 4x100 wissel meisjes junioren werden Donna Verhoef, Daphne van Tilburg, Laura 't lam en Lois van Valen 8e en bij de dames werden Debra de Lange, Sam IJzerman, Esmée Roodenburg en Faustine Mussig 13e.

Volgend weekend wordt het tweede deel van deze kampioenschappen gezwommen, ook weer in Dordrecht.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten