• Wethouder Kees de Ruijter (rechts) en een van de betrokken studenten bij het logo van de campagne.
• Wethouder Kees de Ruijter (rechts) en een van de betrokken studenten bij het logo van de campagne. Foto: Aangeleverd

Spandoeken en markeringen moeten veiligheid rotonde verbeteren

Algemeen 261 keer gelezen

PAPENDRECHT • Te vaak gebeuren er ongelukken op de rotonde Burgemeester Keijzerweg/Veerweg in Papendrecht. De politie, gemeente Papendrecht en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Drechtsteden zijn daarom deze week gestart met een verkeerscampagne: ‘Let op elkaar, op de rotonde’.

De rotonde aan de Burgemeester Keijzerweg/Veerweg is een complexe rotonde. Gemeente, politie en de projectgroep verkeersveiligheid willen weggebruikers met de campagne stimuleren om oogcontact te maken én hun snelheid te matigen.

Unieke rotonde
Omdat fietsers van beide kanten kunnen komen, moeten gebruikers erg alert zijn. Politieagent Verduin: “Automobilisten worden geconfronteerd met een fietspad waar fietsers aan komen van beide kanten. Dat maakt deze rotonde best uniek en dan is er ook nog een zebrapad voor voetgangers. Daarnaast maken de weggebruikers steeds meer snelheid. Denk aan elektrische fietsen en de toename van scooters in het verkeer.”

Oogcontact
Verduin wijst erop dat weggebruikers bij de betreffende rotonde de tijd moeten nemen om echt alle kanten op te kijken. “Oogcontact maken met andere weggebruikers is daarin belangrijk. En natuurlijk je snelheid aanpassen. Vanuit de politie zijn we blij dat deze campagne is opgezet.”

Opdracht studenten
Om alle weggebruikers te attenderen op de boodschap, hangen er de komende tijd spandoeken in de buurt van de rotonde. Ook op het wegdek is her en der een boodschap aangebracht. De campagne is ontstaan vanuit een opdracht van studenten.

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) was ook betrokken bij de campagne.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden