• Kinderen van De Twijn op de klimmuur.
• Kinderen van De Twijn op de klimmuur. Foto: Aangeleverd

Jeugdjournaal maakt opnames bij nieuw onderkomen De Twijn in Alblasserdam

Algemeen 322 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het Jeugdjournaal heeft op vrijdagochtend 5 maart opnames gemaakt bij het nieuwe Integraal kindcentrum De Twijn aan de Parellelweg in Alblasserdam, dat sinds dinsdag 2 maart in gebruik is genomen.

Vanwege de coronamaatregelen laat de officiële opening nog even op zich wachten. Maar het Jeugdjournaal was vrijdagmorgen 5 maart al welkom om opnames maken van het bijzondere gebouw.

Bewegend leren
Het gebouw van IKC De Twijn maakt het mogelijk dat leerlingen bewegend kunnen leren. De gedachte hierachter is dat bewegen en spelen kinderen helpt bij hun ontwikkeling. Het is goed voor bijvoorbeeld hun motoriek, maar ook voor hun sociale vaardigheden.

In het nieuwe gebouw van De Twijn kan spelen en bewegen volop. Zo is er een trap die tegelijkertijd een tribune is, een klimmuur, een hinkelpad en een vloer die als atletiekbaan kan dienen. 

Weinig energie
Zaken als luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid zijn optimaal geregeld in het nieuwe pand. Het gebouw gaat relatief weinig energie gebruiken. Het is goed geïsoleerd, heeft geen gasaansluiting en op het dak liggen zonnepanelen.

Naast onderwijslokalen biedt het gebouw ook ruimte voor peuterspeelgroepen, kinderdagopvang en na schooltijd de BSO. Vandaar de naam Integraal kindcentrum (IKC).

Uitzending
In principe is het item van De Twijn voor het Jeugdjournaal van vrijdagavond 5 maart 19.00 uur. “Ze maken wel altijd een klein voorbehoud. Mocht er heel groot anders nieuws zijn, dan kan het item sneuvelen of uitgesteld worden”, vertelt Jantien de Jongste van de gemeente Alblasserdam.

• IKC De Twijn van binnen.
• IKC De Twijn van binnen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden