Afbeelding
Foto: aangeleverd

Papendrechtse productie Mozes in De Willem

Algemeen 243 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op donderdag 6 en vrijdag 7 juni wordt de musical 'Mozes, de geboorte van een leider' opgevoerd in theater De Willem, een Papendrechtse productie.

Het verhaal van Mozes is een oerverhaal. Een oerverhaal over een leider die geen leider wil zijn, geen vertrouwen in zichzelf heeft. Een man met een dubbele loyaliteit: opgegroeid aan het Egyptische hof maar ook kind van het volk van de Hebreeën. Uiteindelijk overwint Mozes zichzelf, neemt hij stelling tegen het beleid van de Egyptische farao en leidt zijn volk uit de slavernij. Een volk dat het vertrouwen verliest als ze in de woestijn zijn en zij 'een tastbare god willen zoals de Egyptenaren hebben'. Uiteindelijk gaat Mozes ook de confrontatie aan met zijn volk, houdt hij ze een spiegel voor: "Als je gelooft, leer je vertrouwen. Op God, op elkaar en op jezelf."

Deze Papendrechtse productie is een samenwerking tussen professionals en amateurs. In 2017 ontstond het idee en vanaf april 2018 zijn vijftig mensen bezig met het vormgeven en instuderen van deze musical. De productie is een initiatief van de Morgenster en is een bewerking van de musical van 'Gerard en Gerard producties'. In de musical zijn enkele popnummers verweven van onder andere Oasis en Toto.

Regie: Yara van Engelen; live band onder leiding van Gerben Lodder; zang onder leiding van Christel de Bruijn; techniek: Marijn van Engelen. Uitvoeringen: donderdag 6 en vrijdag 7 juni 19:30 tot circa 21:30 uur, theater De Willem Papendrecht. Kaarten € 7,50. Meer informatie: www.theaterdewillem.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws gisteren
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden