Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Gemeente Papendrecht

CRP organiseert creatief evenement 'Beelden Verbeeld'

  •   27 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Culturele Raad Papendrecht (CRP)  organiseert dit jaar voor het eerst een evenement onder de titel 'Beelden Verbeeld'.

De titel van het evenement zegt het al: beelden kunnen voor iemand een bijzondere betekenis of aantrekkingskracht hebben en daardoor een inspiratie zijn voor eigen creativiteit. Creativiteit in de meest brede zin van het woord.

De Culturele Raad Papendrecht nodigt iedereen uit om aan de slag te gaan en op eigen wijze uiting te geven aan de inspiratie die men krijgt van één van de beelden die in Papendrecht in de openbare ruimte te bewonderen zijn. Dat kunnen beelden zijn die langs de Drechtoevers staan opgesteld en ook van beelden die op andere plaatsen in het dorp hun plek hebben gekregen.

Op de websites www.kunstvoorpapendrecht.nl en www.beeldenparkdrechtoevers.nl ziet men alle beelden die in Papendrecht te bewonderen zijn.

Men kan de hele zomer aan een project werken. De aanmelding moet uiterlijk 1 oktober binnen zijn. Bij aanmelding van het werk vraagt de CRP om aan te geven welk beeld in Papendrecht geïnspireerd heeft en waarom. Dit kan door een korte tekst van maximaal een half A4'tje bij de aanmelding te voegen en een foto van het werk.

De finalemiddag zal zijn op zaterdag 12 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur aan het Merwehoofd op het plein vóór restaurant De Ertepeller. De CRP werkt hierbij samen met De Ertepeller om er een bijzondere en feestelijke middag van te maken met verschillende activiteiten.

Een publieksjury zal die middag beoordelen welke inzendingen een prijs behalen. De inzender met de hoogste beoordeling van het publiek ontvangt naast een leuke prijs vooral eeuwige roem. Deelname is gratis en staat open voor bewoners, van welke leeftijd dan ook, uit Papendrecht en de andere Drechtsteden, die amateurkunstenaar zijn of kunst als hobby hebben.

Aanmelden kan uiterlijk 1 oktober. Voor vragen en aanmelding: w.vdhoeven@papendrecht.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }