• De spelers van PKC vieren na afloop feest met de harde kern van het publiek.
• De spelers van PKC vieren na afloop feest met de harde kern van het publiek.

PKC wint eerste kruisfinale richting Ziggo Dome

Algemeen 169 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC SWKGroep heeft zaterdagavond de eerste kruisfinale op weg naar de zaalkorfbalfinale in Ziggo Dome met 29-21 gewonnen van LDODK. Komende zaterdag is de return in Friesland.

Bij winst staat PKC dan in de korfbalfinale, die de ploeg in de afgelopen twee jaar aan zijn neus voorbij zag gaan. In 2018 en 2017 werd in de kruisfinale telkens het eerste thuisduel verloren.

Dat gebeurde afgelopen zaterdag niet. PKC kwam zeer scherp uit de startblokken en het stond al snel 7-2 voor de Papendrechtse korfballers. Met name de heren van LDODK zaten niet lekker in de wedstrijd en daarom moesten de dames het doen. PKC was in alle opzichten oppermachtig is. LDODK speelde futloos en zonder plan. Bij rust stond het 20-8 voor PKC.

De ploeg uit het Friese Gorredijk probeerde in de tweede helft vertrouwen te tanken voor de tweede wedstrijd en dat lukte aardig. Maar ook PKC bleef mee scoren. De spanning was er in de tweede helft al lang niet meer. Eindstand werd 29-21 voor PKC.

Maar bij de Friezen is uit en thuis een wereld van verschil. Komende zaterdag is het de tweede wedstrijd.

Speelster Zita Schreuder van PKC keek na afloop met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. "We hadden een fantastisch begin, maar de tweede helft was wel wat minder. We hadden toen de pot al binnen, maar we moeten wel leren van deze wedstrijd."

De hoge temperatuur in de zaal en gebrek aan scherpte waren volgens haar de oorzaak van de mindere tweede helft van PKC.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden