• Het gondelvaartcomité nabij Oosteinde 42, met v.l.n.r. Jan van Steenis, Linda Maat, Arie den Boer en Ap Kremer.
• Het gondelvaartcomité nabij Oosteinde 42, met v.l.n.r. Jan van Steenis, Linda Maat, Arie den Boer en Ap Kremer. (Foto: Bert Bons)

Nieuw vertrekpunt voor de Gondelvaart in 2019

  •   454 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dit jaar zal de Gondelvaart tussen Alblasserdam en Oud-Alblas vertrekken vanaf het brede stuk van de Alblas nabij Oosteinde nummer 42 in Oud-Alblas. Dat maakt de organisatie van het tweejaarlijkse evenement bekend.

De vorige twee edities werd er gestart bij restaurant De Krom, bijna een kilometer verderop richting het oosten.

Kortere vaartijd
Door een nieuw startpunt dichterbij Alblasserdam te kiezen, gaat de organisatie ervan uit dat de vaartijd korter is en meer mensen in Alblasserdam de aankomst van het schouwspel over het water kunnen bijwonen.

De Gondelvaart wordt dit jaar gehouden op zaterdag 14 september 2019, voorafgaand aan de week van het Havenfestival.

Vloot aanvoeren
"Wij hebben Ilse van der Plas en Ilimdar Akcay van Touristinfo bereid gevonden om met hun boot, die nu nog in aanbouw is, de vloot aan te voeren", laat Linda Maat van het organisatiecomité weten.

Samen met Jan van Steenis, Ap Kremer en Arie den Boer vormt ze het bestuur van de stichting die sinds 2015 het evenement nieuw leven heeft ingeblazen.

Sport en spel
Het thema van de gondelvaart van 2019 is 'Sport en Spel'. Het programma (onder voorbehoud) van zaterdag 14 september is als volgt: om 19.30 uur verzamelen de gondels zich en kan men zich inschrijven tegenover Oosteinde 42 in Oud-Alblas.

Om 20.30 uur varen de deelnemers naar de sluis in Alblasserdam. Aankomst aldaar zal tussen 21.30 en 22.00 uur zijn.

Voldoende vermogen
De gondels moeten voldoende vermogen hebben voor de vaarsnelheid van 5 tot 10 km per uur. Ook is voldoende verlichting een must.

Mooie prijzen
Voor het eerst zijn er mooie prijzen te winnen. Voor de mooiste gondel is er een bedrag van 400 euro. De tweede prijs is 200 euro en de derde prijs 100 euro. De mooist verlichte tuin wint een dinerbon voor twee personen. Voor zowel de gondelvaart als het meedoen voor een prijs van mooist verlichte tuin is inschrijven noodzakelijk. "Uiteraard hopen we als organisatie dat alle bewoners aan het water de tuin zullen versieren en verlichten", besluiten de leden van de stichting. 

Aanmelden kan bij Linda Maat (maat@arjan-linda.nl). Bewoners langs het water ontvangen een flyer waar de gegevens voor inschrijving ook op zullen staan. Op de foto staat het gondelvaartcomité, met v.l.n.r. Jan van Steenis, Linda Maat, Arie den Boer en Ap Kremer.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }