Afbeelding
Foto: Excelsior Papendrecht

Kerstconcert Excelsior Papendrecht met Anthem en Vida Vocalis

Algemeen 296 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het orkest van Excelsior Papendrecht onder leiding van Ruud Welle verzorgt op zaterdag 22 december een sfeervol Kerstconcert. Medewerking wordt verleend door jongerenkoor Anthem en Kamerkoor Vida Vocalis onder leiding van Vincent Spoeltman.

Het orkest en de koren zullen veel samenwerken en de stukken in een non-stop programma in elkaar laten overgaan. De twee koren zullen samen zingen maar ook is een groot aantal stukken speciaal gearrangeerd om met het orkest in de rol van begeleider te kunnen uitvoeren, zoals The Seal Lullaby van Whitacre. Prachtige muziek dat de luisteraar doet wegdromen naar hogere sferen.

De beide koren zingen ook een paar titels 'a capella', waarin zij hun virtuoze zangtalent zullen laten horen. Het gekozen repertoire omvat klassieke kerststukken zoals het 'O magnum mysterium' van Francis Poulenc en een korte psalm van Edvard Grieg met als solist de bariton Vincent Spoeltman, maar ook het populaire hedendaagse kerstrepertoire. Het publiek kan traditiegetrouw in een aantal kerstliederen meezingen, zoals het beroemde 'Stille nacht'.

Bijna nooit uitgevoerd is het 'Gloria' van John Rutter; waarschijnlijk de bekendste componist van zangrepertoire voor koren. Het 'Gloria' is een magistraal stuk, voor deze gelegenheid speciaal bewerkt voor fanfareorkest, orgel en de beide koren. Zelden uitgevoerd omdat de meeste koren zich er vanwege de moeilijkheidsgraad niet aan wagen. Het wordt zeker het grote hoogtepunt van de avond.

Het Kerstconcert vindt plaats in de Bethlehemkerk in Papendrecht op zaterdag 22 december om 20.00 uur. Entreebewijzen à 10 euro (kinderen tot 12 jaar 5 euro) zijn verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/excelsior2018 en bij diverse verkooppunten in Papendrecht: Opel Centrale aan de Rembrandtlaan, Ciggo in winkelcentrum Westpolder, Slijterij van Dijk in winkelcentrum Wilgendonk en Primera op winkelcentrum De Meent.

Meer informatie over Excelsior is te vinden op www.excelsiorpapendrecht.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden