• Danny met het boek, op de achtergond de foto’s van U2 in de Arena 2017.
• Danny met het boek, op de achtergond de foto’s van U2 in de Arena 2017.

Danny van Schendel uit Alblasserdam brengt uniek U2 fotoboek uit

Algemeen 408 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De 41-jarige Alblasserdammer Danny van Schendel brengt op vrijdag 19 oktober een uniek fotoboek uit over de Ierse rockband U2.

Het boek bevat zijn foto's van de huidige tour van U2, de Experience + Innocence tour, die ook onlangs de Amsterdamse Ziggo Dome aandeed. Naast foto's van deze twee shows, bevat het boek ook foto's van de shows in Parijs en Keulen.

"U2 fotograferen loopt als een rode draad door mijn leven", zo vertelt Danny. "Ik werd op tienjarige leeftijd gegrepen door het album The Joshua Tree en de bijbehorende fotografie van Anton Corbijn. De combinatie van die muziek met die beelden was zo sprekend. Dat wilde ik toen al dus ook".

In 2001 begon Danny met het fotograferen bij concerten voor magazines, nieuws- en muzieksites. Eerst bij lokale bands, daarna krijg hij al snel Bløf voor de lens. "Vanaf toen ging het hard en had ik binnen de kortste keren acts als Lenny Kravitz, Sting, Editors, Muse en AC/DC voor de camera. Bij Metallica stond ik zelfs naast Anton Corbijn in de fotopit".

In 2009 kwam dan eindelijk de droom uit. Hij fotografeerde U2 voor het eerst in de Amsterdam Arena. Sindsdien heeft Van Schendel bij elke tour van U2 gefotografeerd. Aan zijn muur in de woonkamer hangt een grote foto van U2 tijdens hun optreden van vorig jaar in de Amsterdam Arena.

Weer lang duren
"Het zal waarschijnlijk een lange tijd duren voor U2 na deze tour weer gaat optreden", vertelt Danny. "Het kan misschien zelfs wel eens de laatste keer zijn. Het laatste album 'Songs of experience' heeft nogal wat verwijzingen naar de sterfelijkheid van zanger Bono, dus misschien stoppen ze er wel binnenkort mee. Daarom wilde ik de tour tijdens deze vier shows vastleggen in een fotoboek. Daarnaast leent deze show zich er ook goed voor, visueel is deze tour één groot spektakel".

Het boek bevat 100 pagina's met meer dan 200 foto's en is geprint op dik mat fotopapier. Het boek is te bestellen voor 112, 99 euro (exclusief verzendkosten) door contact op te nemen met Danny via zijn social media kanalen www.instagram.com/dvschend en www.twitter.com/dvschend.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden