Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Odua Images

Meer bijstandsgerechtigden aan het werk in de Drechtsteden

  •   33 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • Het aantal bijstandsgerechtigden in de Drechtsteden dat in 2018 werk heeft gevonden is flink toegenomen.

Samen met Baanbrekend Drechtsteden worden werkgevers steeds creatiever in het creëren van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In 2018 zullen naar verwachting in totaal meer dan 1500 inwoners via Baanbrekend Drechtsteden werk vinden.

Eenduidige benadering
"Als Sociale Dienst Drechtsteden weten we door onze kennis van de klant, en onze samenwerking met werkgevers in de regio, een match te maken tussen vraag en aanbod zodat meer klanten weer aan het werk komen", meldt de Sociale Dienst.

De ingezette koers van De Sociale Dienst om met Randstad en met UWV samen te werken in de regio aan een eenduidige werkgeversbenadering om werk te creëren begint zijn vruchten af te werpen.

Focus
De hoge uitstroom voor 2018 betekent ook een kans voor de Sociale Dienst Drechtsteden om door te ontwikkelen. Voor doelgroepen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt biedt de hoge uitstroom en de het huidige economische klimaat mogelijkheden om met extra begeleiding en een passende werkplekken weer een kans op de arbeidsmarkt te krijgen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK