Afbeelding

Biesboschtocht start vanuit Alblasserdam

Algemeen 146 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Tourfietsclub de Waardrenner organiseert op zaterdag 1 september de Biesboschtocht. Vertrekpunt is de kantine van voetbalvereniging De Alblas op sportpark Souburgh, aan de Vinkenpolderweg in Alblasserdam.

Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 45 km (vertrektijd tussen 09.00 en 10.30 uur), 75 km (vertrektijd tussen 08.30 en 10.30 uur, vertrek groep om 08.45 uur), 125 km (vertrektijd tussen 08.15 en 10.00 uur, vertrek groep om 08.30 uur), 160 km (vertrektijd tussen 08.00 en 09.00 uur, vertrek groep om 08.15 uur).

Zoals de naam al aangeeft gaan de routes door het Biesboschgebied en verre omstreken. Het gaat daarbij ook om locaties waar men zelden komt. Deelnemers komen onderweg kuddes Koniks paarden en Schotse Hooglanders tegen. En met wat geluk een schaapskudde met herderinnen.

De kortste afstand komt daar net niet, maar maakt een mooie tocht langs de Molen van Kinderdijk en de mooie Alblasserwaard.

De langere afstanden gaan de Merwede over en al dan niet via omwegen het Biesbosch gebied door.

De routes 45, 75 en 125 km zijn uitgepijld, de 160 is voor driekwart gepijld. Bij inschrijven krijgt men een gratis kopje koffie.

Inschrijven kan bij vertrek. De route's zijn zeer geschikt voor gezinnen op de gewone fiets, voor de racefiets en voor skeelers en steppers.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden