• Een artist impression van de nieuwe sporthal.
• Een artist impression van de nieuwe sporthal.

CKC Kinderdijk en KDO openen nieuwe sporthal

Algemeen 520 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Gymvereniging KDO en korfbalclub CKC Kinderdijk uit Alblasserdam openen op vrijdag 31 augustus hun nieuwe Sporthal Molenzicht. Op zaterdag 1 september is er een open dag voor alle belangstellenden.

Aan de bouw van de nieuwe hal gingen vele jaren van vergaderen en teleurstellingen vooraf. Oud-voorzitter Theo Schut maakte al jaren geleden de eerste plannen. Diverse ideeën sneuvelden.

De huidige voorzitter, Arjan de Jonge: "Voor ons was het een langgekoesterde wens om een eigen sporthal te hebben. Schut is de man die zich er vanaf het begin samen met anderen voor heeft ingezet. Een jaar of vijf geleden hebben we samen met KDO een stichting opgezet: Stichting Sporthal Molenzicht. De stichting is nu eigenaar van de hal." 

Gymlessen
Alblasserdam had te weinig zaalruimte voor sport, aldus De Jonge. "Er was een tekort aan ruimte voor lessen lichamelijke opvoeding op basisscholen. De gemeente was er daarom ook bij gebaat dat er een nieuwe ruimte kwam. Daardoor hebben we in samenwerking met de gemeente dit mooie resultaat kunnen bereiken. Naast KDO en CKC zullen ook basisscholen de hal gaan gebruiken."

Winter
Eindelijk kunnen de leden van CKC en KDO ook in de winter voldoende trainingsuren maken. De Jonge: "Wij leverden een derde van onze trainingsuren in als we van buiten naar binnen gingen. KDO had wel een hal, maar trainde ook elders. Dat hoeft nu niet meer."

Financiering
De gemeente Alblasserdam verstrekte een lening van ongeveer 2,6 miljoen euro aan de Stichting Sporthal Molenzicht. "De oude KDO-hal is verkocht. Onze kantine op Molenzicht gaat weg, wij krijgen een eigen kantine, geïntegreerd in de sporthal. De grond van de oude kantine komt beschikbaar voor nieuwbouw, dat levert geld op. De oude hal en kantine zitten in de constructie voor de financiering."

Nieuw elan
Sporthal Molenzicht bestaat uit twee hallen. "Een sporthal, gelijk aan de grootte van Blokweer. Daarnaast een turnhal voor KDO. De nieuwe accommodatie gaat onze verenigingen een enorme boost geven. Hier krijgen we nieuw elan van."

Open dag
De open dag op 1 september duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Op het programma staan demonstraties door beide verenigingen. Bezoekers kunnen ook zelf deelnemen aan sportieve activiteiten. Tussen 13.00 en 15.00 uur staan daarvoor korven en gymtoestellen klaar. De sporthal is gevestigd aan de Groen van Prinstererstraat.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden