Afbeelding
Foto: aangeleverd

VV Drechtstreek uit Papendrecht voetbalt in partnerstad Blomberg

Sportt 409 keer gelezen

papendrecht • Voor de derde keer bracht een groep voetballers van de Papendrechtse voetbalvereniging Drechtstreek een bezoek aan Blomberg-Cappel voor deelname aan het Sportfest. Op 2 en 3 juni werd er niet alleen gevoetbald, ook atletiek en het spel zonder grenzen stonden op het programma. De senioren van Drechtstreek 8 waren ook van de partij, zij waren uitgenodigd voor een potje voetbal en een biertje.

Het jeugdtoernooi speelde zich af op het bosrijk gelegen Waldstadion. De tegenstanders kwamen allen uit de directe omgeving van het Duitse Blomberg. De eerste wedstrijd hield JO15 goed stand en eindigde in een gelijkspel. Helaas werden de volgende wedstrijdjes verloren met steeds een minimaal verschil. Het jeugdelftal eindigde als vierde.

Na het toernooi werd gestart met 'Spiel ohne Grenzen'. Door vele Drechtstrekers werd met plezier en gelach deelgenomen. De leiding van JO15-3, drie vaders en twee moeders, kwam als winnaar van de twaalf deelnemende groepen uit de bus en veroverde de wisselbokaal. De groep was het onmiddellijk met elkaar eens: volgend jaar moeten we de bokaal verdedigen.

De zondag stond in het teken van atletiek. De jongeren namen deel aan 100 meter hardlopen, kogelstoten, en verspringen. Alle spelers haalden de limieten en kregen een certificaat.

Na de atletiek was het de beurt aan de senioren. Zij speelden een volledige wedstrijd tegen een combinatieteam uit de omliggende dorpen onderdeel van de gemeente Blomberg. Het was zonder meer de moeite waard om het spel te aanschouwen . Een eerlijke wedstrijd met weinig overtredingen. Het feit dat Drechtstreek 8 net niet kon winnen lag voornamelijk in het leeftijdsverschil. De Blombergers waren toch wel een stuk jonger.

Ook duidelijk waarneembaar waren de gesprekken tussen Blombergers en Papendrechters over vele zaken die ons wederzijds bezighouden.Ook verstevigt daarmee de meer dan 40-jarige band tussen de Partnersteden, Blomberg en Papendrecht.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden