Anouk van der Vliet op de vloer
Anouk van der Vliet op de vloer

Alblasserdamse turners schitteren op NK

Sport 232 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Sebastiaan Pel is zaterdag 2 juni Bondskampioen geworden in de 3e divisie, junior 1. De turner uit Alblasserdam kende een heftig begin op zijn eerste toestel rek. Halverwege de oefening knalde na zijn vluchtelement de rekstok uit elkaar. Nadat iedereen was bij gekomen van de schrik, mocht hij zijn oefening opnieuw turnen en behaalde een prachtige score van 11.3. Het bleek samen met zijn scores op sprong (10.967) en ringen (11.65) de hoogste toestel scores te zijn. Zijn eindpuntentotaal was 67.367.

Ook kwamen afgelopen weekend kwamen een aantal turnsters van KDO Alblasserdam in actie. Nina van Genderen, Anne Groenendijk en Ilse Bultema turnden hun districtsfinale in Amsterdam. Nina is 10 jaar oud en turnt in de categorie pupil-1. Ze begon op sprong waar ze een mooie overslag en salto voorover liet zien. Daarna een strakke brugoefening, waarbij ze de tweede score neerzette. Op balk was ze stabiel en tenslotte mocht ze schitteren op vloer, waar ze een prachtige oefening liet zien. Ze haalde in totaal bijna 53 punten, de hoogste score in haar categorie. Van de 36 deelneemsters was zij de beste en ze ging met het goud naar huis.

Later die dag was het de beurt aan de junioren Anne en Ilse. Anne begon helaas niet goed op balk. Het is lastig om op dit toestel te beginnen en ze moest maar liefst drie vallen incasseren. Heel jammer, want op de overige toestellen turnde ze wel goede oefeningen. Ilse begon erg goed op balk en zette een hoge score neer en ook op vloer turnde ze een mooie oefening. Ook zij liet helaas wat steekjes vallen in deze wedstrijd op sprong en brug. Uiteindelijk behaalde Anne de dertigste plaats en Ilse werd zevende.

De volgende dag mochten deze drie meiden nog hun toestelfinale turnen. Nina begon op balk, hield het hoofd koel en pakte weer het goud. Ook op vloer ging ze voor een medaille en dat werd een mooie zilveren plak. Net als Ilse die met een prachtige oefening op vloer tweede werd. Anne Groenendijk kwam net tekort voor een podiumplek. Zij turnde een mooie brugoefening en werd vierde, net als Nina op sprong.

Ook Sterre Bongers had een wedstrijd in haar agenda staan, namelijk de NK finale derde divisie in Waalwijk. Sterre is 11 jaar oud en turnt in de categorie pupil-2 N3. Sterre begon de wedstrijd op brug met een nette oefening. Daarna liet ze op balk zien dat ze mooi en stabiel turnt. Ook vloer en sprong deed ze goed. Uiteindelijk scoorde ze 51.867 punten en werd ze vijftiende van heel Nederland in haar categorie. De volgende dag behaalde ze de tiende plaats in de vloerfinale.

Tenslotte turnde Anouk van der Vliet haar NK finale in Tilburg. Anouk is 13 jaar oud en turnt in de categorie Jeugd 2e divisie. Op 2 juni stond de meerkamp op het programma. Ze begon op sprong, wat best spannend was, omdat ze voor het eerst tsuki zou springen. Bij het inturnen maakte ze een ruime tsuki, maar toen ze voor de wedstrijd ging springen kwam ze wat tekort bij de landing. Gelukkig geen val en toch nog een redelijke score. Op brug heeft ze het altijd lastig, zeker tussen de toppers die vandaag turnden. Terwijl ze in de achterhoede van het klassement stond, knokte ze zich terug op balk en vloer, haar favoriete onderdelen. Op balk is ze altijd stabiel en ook vandaag stond ze er weer. Uiteindelijk behaalde ze de 23e plaats van de 36 turnsters met 42.633 punten. Op zondag deed ze mee aan de toestelfinale balk. Ze moest als eerste van de 8 turnsters en zette een mooie score neer: 11.1 punten. Ze liet weer een mooie sierlijke oefening zien met mooie acro. Uiteindelijk werd ze vijfde op balk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ronald Laeijendecker.
Scheidend dermatoloog Ronald Laeijendecker: 'Wonderlijk hoe band met patiënt ontstond' Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Fietser (19) gewond bij aanrijding in Alblasserdam; De Helling even dicht 112 13 uur geleden
• Bedrijventerrein Vinkenwaard Noord.
Ondernemers over plan ruilen bedrijven voor woningen op Vinkenwaard-Noord: 'Alblasserdam legt 'bom' onder onroerend goed' Zakelijk 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden