• Een impressie van het debat van vier jaar geleden.
• Een impressie van het debat van vier jaar geleden. Foto: Peter Stam

Lijsttrekkersdebat in Landvast: 'Invloed uitoefenen op wat er gebeurt in je dorp'

Algemeen 291 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wordt op donderdag 15 maart vanaf 19.30 uur in Landvast in Alblasserdam het grote lijsttrekkersdebat gehouden. De zes deelnemende politieke partijen aan de verkiezingen geven uitleg over hun standpunten en zullen daarover worden ondervraagd.

Inwoners van Alblasserdam kunnen bij dit debat aanwezig zijn en hun vragen (laten) stellen aan de lijsttrekkers van de plaatselijke politieke fracties. "Het is belangrijk dat men zich verdiept in wat de partijen onderscheidt", vindt burgemeester Jaap Paans. "Ook is het goed om te kijken naar wat partijen met elkaar verbindt, dat vind ik ook belangrijk om te noemen."

Burgemeester Paans wijst daarmee op het zogenaamde harmoniemodel, wat in Alblasserdam gehanteerd wordt. "We proberen belangrijke plannen zó voor te bereiden, dat iedereen erachter kan staan", aldus Paans. De gemeente heeft hiermee in de afgelopen jaren successen geboekt. De gemeenteraad stemde bijvoorbeeld unaniem of in grote meerderheid voor de nieuwe sporthal op Molenzicht en veranderingen op het Raadhuisplein, het gemeentehuis en het Scheldeplein. Ook werden inwoners betrokken bij deze plannen, waardoor er er een breed draagvlak ontstond.

Belangrijke onderwerpen
Volgens burgemeester Paans zijn er de komende jaren voldoende belangrijke onderwerpen die op de agenda staan. Inwoners van Alblasserdam kunnen op die onderwerpen invloed uitoefenen door op 21 maart een stem uit te brengen. "Bijna iedereen heeft wel een mening over de verkeersbelasting", weet Paans. "Moet dan de Oude Torenbrug open voor zwaar verkeer? Vraag de partijen er maar naar tijdens het debat op 15 maart in Landvast."

"En wat te denken van een onderwerp als huisvesting?", vervolgt de Alblasserdamse burgemeester. "Moeten er meer huizen gebouwd worden en waar moeten die dan komen?"

Een ander belangrijk onderwerp is de veiligheid en de manier waarop de veiligheid gehandhaafd wordt. Paans: "Het gaat dan bijvoorbeeld om het parkeren of de overlast tijdens het uitgaan. Ik lees daarover niets terug in de verkiezingsprogramma's, maar wat is de bereidheid van de partijen om hierop te investeren?"

Levendig debat
Burgemeester Paans hoopt op donderdagavond 15 maart op veel publiek en een levendig debat. De volgende thema's zullen in ieder geval aan de orde komen: het centrum, vrijwilligerswerk en mantelzorg, lasten voor de burgers, verkeer en veiligheid, milieu en wonen. Vragen vooraf indienen kan via Twitter (#landvast2018) of via e-mail: redactie@klaroen.nl. Deze vragen worden beoordeeld op relevantie en zullen gebundeld worden voorgelegd aan de lijsttrekkers.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Hugo Baas en Jolanda Verhaar voor de Kringloopwinkel.
Jubileum Kringloopwinkel in Nieuw-Lekkerland: tien jaar verkoop voor het goede doel (Roma in Roemenië) Nieuws 8 mei, 16:15
• Dennis van Aarssen met de twee orkestleden en tevens organisatoren.
Swingen en zingen in Papendrecht met Voice-winnaar Dennis van Aarssen en muziekvereniging Excelsior Nieuws 8 mei, 14:16
• • Jan van de Hoek (cliënt dagbehandeling), Netty de Graaf (verpleegkundig specialist Longpoli ASz), Jolanda van den Berg (Verpleegkundig consulent Longziekten), Suzan Boonstoppel (Coördinerend begeleider dagbesteding & reactivering), Marga van der Pijl (Teammanager Wijkverpleging), Voorgrond: Eveliene Annink (Bewegingsagoog) (v.l.n.r.).
Rivas en Albert Schweitzer ziekenhuis werken in Papendrecht samen voor COPD-patiënten Nieuws 8 mei, 13:48

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden