• Jesper en Dylan.
• Jesper en Dylan.

Jesper en Dylan zwemmen bij Jaargangwedstrijden in Leiden

Sportt 393 keer gelezen

PAPENDRECHT • Twee jonge zwemmers van zwemvereniging De Geul uit Papendrecht hebben in het afgelopen weekend meegedaan aan de Jaargangenwedstrijd in Leiden en zich gemeten met de beste zwemmers van Nederland.

Omdat zwemmers en zwemsters tot 12 jaar nog niet mee mogen doen met de officiële Nederlandse kampioenschappen die door de KNZB georganiseerd worden, organiseert de Leidse zwemvereniging elk jaar in februari de Jaargangwedstrijden. Deze wedstrijden zijn speciaal voor de minioren zwemmers, dat wil zeggen zwemsters tot 11 jaar en zwemmers tot 12 jaar. Elke leeftijdscategorie komt voor een aantal nummers aan de start en per leeftijdscategorie mogen dan steeds de snelste achttien zwemmers starten.

Plaatsing voor deze wedstrijd is dus al een hele mooie prestatie omdat je dan als zwemmer bij de beste 18 van Nederland hoort op een bepaald nummer.

Voor de Geul had de negenjarige Jesper van Tilburg zich voor 3 nummers weten te plaatsen en de elfjarige Dylan Groeneveld kwam een keer aan de start.

Jesper kwam uit in de categorie jongens minioren 2, 3 en 4 en zwom op de 100 vrij in een mooi PR naar de 17e plaats. Op de 100 rug werd hij 15e en ook bij de 50 vlinder legde hij beslag op de 15e plaats, bij beide afstanden zwom hij ongeveer zijn eigen tijd.

Dylan had zich geplaatst voor de 200 vrij in de categorie jongens minioren 6 en hij behaalde daar een 18e plaats.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden