• Kinderen genieten van een verkoelend ijsje tijdens de Alblasserdamse paardenmarkt in 2016.
• Kinderen genieten van een verkoelend ijsje tijdens de Alblasserdamse paardenmarkt in 2016. (Foto: Anne Marie Hoekstra)

Meer watertappunten en EHBO'ers tijdens paardenmarkt Alblasserdam

  •   303 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vanwege de verwachte hitte zijn er tijdens de paardenmarkt in Alblasserdam op woensdag 24 juli extra watertappunten waar mensen hun flesjes kunnen vullen. Ook zullen er meer EHBO'ers aanwezig zijn.

Dit meldt de organisatie van de Sint Jacobus Paardenmarkt. De gemeente meldt verder dat er geen paardentram zal rijden, dat alle paarden in de schaduw zullen staan en extra water krijgen en dat een dierenarts en de dierenpolitie het welzijn van de paarden in de gaten zullen houden.

Paardenhandelaren
Een woordvoerder van de gemeente vertelt: "Mogelijk komen er geen paardenhandelaren in verband met een beperking van vervoer. Daarvoor is een landelijk protocol van het ministerie van kracht."

Wielerronde
Ook bij de wielerronde zijn er extra watertappunten en extra EHBO'ers. "En de koersdirectie zal de koers mogelijk een aantal ronden inkorten. Verder is er extra aandacht voor de alcoholconsumptie tijdens het evenement."

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }