Logo hetkontakt.nl/klaroen

Pinksterpad op Tweede Pinksterdag in Nieuw-Lekkerland

  •   88 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De werkgroep Pinksterpad, bestaande uit vier verschillende kerken, organiseert op Tweede Pinksterdag (maandag 10 juni) met enthousiasme voor de derde keer het Pinksterpad.

"Er zijn twee verschillende routes, van zes en twaalf kilometer", vertellen de organisatoren. "Beide zijn rolstoelvriendelijk. Na een korte uitleg kan ieder voor zichzelf of samen de route lopen. Er zijn tussenstops bij drie kerkgebouwen in het dorp en één in Kinderdijk op de lange route. Bij elke stop is iets te horen, zien en/of te proeven. De korte wandeling kunnen kinderen prima lopen."

Het thema is dit jaar 'Pinksteren energie(bron) voor onderweg'. De organisatoren leggen uit: "Gods Geest is de krachtbron waaruit we mogen putten. Een bron die nooit opdroogt. Energie waardoor we het volhouden, of opnieuw mogen beginnen. Waarmee we onderweg zijn en de finish kunnen halen.

God zet mensen in beweging. Zoals wij op tweede Pinksterdag ook in beweging komen. Om enthousiast op weg te gaan, om elkaar te ontmoeten, misschien wel te bemoedigen. Samen te genieten van de schepping."

Vorig jaar was de wandeling weer een succes, er liepen 200 wandelaars mee. "We hopen dat er dit jaar nog meer mensen Nieuw-Lekkerland kunnen vinden en met ons mee komen wandelen in onze mooie polder."

De start is dit keer vanuit de Ontmoetingskerk, ingang pad naast Dorpslaan 5 in Nieuw-Lekkerland. De kerk is open om 12.30 uur. Er zijn interessante tussenstops waar koffie, thee en andere versnaperingen worden verstrekt. De routes voeren door het dorp en langs de molens. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }