Logo hetkontakt.nl/klaroen

Zeilen op het Spaarbekken bij de KDR&ZV

  •   91 keer gelezen

DORDRECHT • In Dordrecht ligt een uitermate rustige en veilige plek om te leren zeilen: het Spaarbekken 'Grote Rug'. De regionale roei- en zeilvereniging KDR&ZV verzorgt hier zeillessen van mei tot oktober. Op zaterdag 4 mei vindt een open dag Zeilen van de 'Koninklijke Dordrechtsche Roei en Zeil Vereeniging' plaats.

De instructeurs van de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging starten binnenkort weer met het zeilseizoen. Onze Optimisten en RS Feva's (tweemanszeilboten) gaan vanaf mei het water op. Iedere week van mei tot oktober, met een stop in de zomervakantie, krijgen kinderen van 8 tot 18 jaar les op het Spaarbekken in Dordrecht. Daarnaast worden ook zeillessen gegeven aan studenten en volwassenen in stabiele, vierpersoons Seabirds.

De beginnende zeilertjes krijgen naast de reguliere lessen een zogenaamde omslaan-les in het zwembad in Dordrecht om vertrouwd te raken met balans, nat worden en natuurlijk het omslaan zelf. Uiteraard worden ook de nodige theorielessen gegeven in het gedeelde clubhuis van surfvereniging Windkracht. De kinderen, die in bezit van zwemdiploma A en B moeten zijn, beginnen in een Optimist. Zijn ze dit boottype eenmaal ontgroeid, dan kunnen ze door in de tweemansboten, die bieden weer een nieuwe uitdaging. Ieder seizoen kunnen de leerlingen één diploma halen, gebaseerd op de richtlijnen en eisen van de landelijke Commissie Watersport Opleidingen (CWO).

Wedstrijden
Om het wedstrijdelement te stimuleren, zijn er geregeld clubwedstrijden. Daarnaast worden ook andere activiteiten georganiseerd, want met elkaar lekker op het water bezig zijn, is ons credo. De zeilafdeling is een stabiele club. Er is altijd ruimte voor nieuwe aanwas. Instappen kan ook gedurende het seizoen, maar het leukst is het om direct in mei te starten. Er is altijd plaats voor junioren en zeker voor tieners is zeilen een geweldige sport.

Regiofunctie
De zeilafdeling heeft een echte regiofunctie gekregen. Veel zeilers van buiten het Eiland van Dordrecht hebben hun weg gevonden naar het Spaarbekken, met name vanwege het afgesloten, rustige zeilwater. De zeilafdeling is voor leden vanaf 8 tot 80 jaar. Zo is het ook mogelijk om een eigen open zeilboot te stallen, dan krijg je als zeillid een wal-ligplaats. Bij aanwezigheid van een 'walschipper' kan doordeweeks en in het weekend gezeild worden. Naast het zeilen kan men bij de KDR&ZV ook leren roeien.

De open dag op 4 mei op Spaarbekken 'Grote Rug' aan de Baanhoekweg 9 in Dordrecht begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur.  De ingang is bij de Surfvereniging Windkracht (ingang net voor het spoorlijntje van Dupont naar rechts). De zeillessen starten meteen na de open dag, dus in de week vanaf maandag 6 mei.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }