Afbeelding

R3S-claim van 1,1 miljoen euro voor Papendrecht

Algemeen 177 keer gelezen

PAPENDRECHT • Bouwstoffenhandel Rivierendriesprong aan de Noordhoek in Papendrecht is in onderhandeling met de gemeente Papendrecht over een claim van 1,1 miljoen euro.

Dat werd vorige week duidelijk tijdens een commissievergadering in het Papendrechtse gemeentehuis.

Rivierendriesprong heeft intussen de jarenlang bevochte definitieve omgevingsvergunning bijna in de hand. De lopende planschadeclaim van het bedrijf hangt echter ook nog als een molensteen om de schouders van het Papendrechtse gemeentebestuur. Die claim kan zomaar minimaal 1,1 miljoen euro gaan kosten.

Geleden schade
De claim wordt door Rivierendriesprong gebaseerd op de schade die het bedrijf heeft geleden. "Waardevermindering van de gronden heeft plaatsgevonden omdat in het bestemmingsplan onder anderen de gebruiksmogelijkheden van het perceel zouden zijn beperkt," aldus wethouder Kees Koppenol.

De oorspronkelijke claim van het bedrijf bedroeg overigens 15 miljoen euro. In 2014 werd die claim nog door de gemeente afgewezen. Bij die beslissing was zelfs de landsadvocaat betrokken.

Ander bedrag
De Rotterdamse rechtbank, waar de zaak vervolgens diende, wees het STAB (Stichting Advisering Bestuursrecht) aan om onderzoek te doen en advies uit te brengen. Kortgeleden liet dat bureau weten dat er inderdaad sprake is van planschade. Er kwam alleen een wat ander bedrag uit. Volgens taxateurs bedraagt de waardevermindering van de grond 1,1 miljoen. Nog steeds een behoorlijk bedrag.

Dat advies is via de rechtbank bij de partijen terecht gekomen, die er nu druk mee bezig zijn. "Het is tenslotte een fors bedrag", aldus Koppenol. Hij bevestigde dat hij met het oog op de voortgang niet inhoudelijk op de zaak kon in gaan. "Maar gezien de onverwachte wending in de zaak en de hoogte van de bedragen vond ik het passen om u om deze manier te informeren", zei hij richting de plaatselijke politici.  

De geruchten gaan overigens dat met de 1,1 miljoen euro het einde nog niet in zicht is. De gemeente Papendrecht staat mogelijk nog een tweede miljoenenclaim te wachten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden