Foto: Peter Stam

Erehaag langs de weg in Alblasserdam voor omgekomen Esmee

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Meer dan 500 mensen hebben vrijdag 13 mei afscheid genomen van de 19-jarige Esmee uit Alblasserdam, die precies een week geleden, samen met Ilse (18) omkwam bij een scooterongeval in Alblasserdam.

Halverwege de middag kwamen vele familieleden, vrienden, kennissen en mede-Alblasserdammers naar de Van Eesterensingel en de Meursingstraat om daar een erehaag te vormen voor de omgekomen tiener.

De meelevendheid vanuit het Damdorp en de regio met de familie van de slachtoffers van vorige week was immens. Overal in het dorp hingen vlaggen halfstok voor Esmee en Ilse die bij het scooterongeval om het leven kwamen en voor Ann-Sophie en Nathalie die omkwamen bij een schietpartij op de zorgboerderij.

Burgemeester Jaap Paans, die aanwezig was bij onder meer de uitvaart van Esmee, laat weten: “Alblasserdam heeft vandaag beste van zichzelf laten zien! Eén in verdriet om het verlies van drie prachtige vrouwen. Gesteund door velen buiten ons dorp en nog meer er binnen. ‘Liefde in verbondenheid, omzien naar elkaar’ & ‘luisterend zijn’ voor de families! #dorpmetkarakter”

De zus van Esmee vatte haar liefde voor haar zusje treffend samen met de woorden: “Het is onmogelijk om iemand te vergeten, die zoveel gaf om te herinneren.” De vader van Esmee bedankte alle mensen die de familie in de afgelopen week zo goed hebben gesteund. Hij sloot af met de woorden: “Je beseft pas wat je mist, als je het niet meer hebt. Koester je familie, je relatie en je vrienden. Rust zacht Esmee.”

De uitvaart van Ilse, die op dezelfde scooter als Esmee zat, vond ook vrijdag plaats in Alblasserdam. Deze begrafenis werd in beslotenheid gehouden.

Peter Stam


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5