Foto: Aangeleverd

Papendrechtse raad stemt in met invoering ja ja-sticker

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeenteraad heeft in de raadsvergadering van 27 januari ingestemd met de invoering van de zogenaamde ‘ja ja’-sticker. Het voorstel is een initiatief van het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) en is mede ingediend door GroenLinks, D66 en PvdA.

Peter Stremler (PAB): “Huishoudens zonder brievenbussticker ontvangen per jaar gemiddeld 32 kilo ongeadresseerd reclamedrukwerk. Bij veel huishoudens gaan de folders direct de oud papierbak in.”

Hij vervolgt: “Om minder te verspillen hebben we een voorstel gedaan om de ja ja-sticker in Papendrecht in te voeren.”

Dat betekent in de praktijk dat een stickerloze brievenbus geen reclamefolders ontvangt. Een inwoner die wel graag reclamefolders ontvangt kan een ja ja-sticker op zijn brievenbus plakken. 

Huis-aan-huiskranten worden ten alle tijden bezorgd, tenzij de welbekende nee nee sticker wordt geplakt. Peter: “Als PAB zijn we blij dat Papendrecht hierdoor weer een mooie stap maakt richting een meer duurzame samenleving”.

Het college heeft de opdracht gekregen om de ja ja-sticker zo snel mogelijk, maar in ieder geval voor 1 juni 2022, in te voeren. Voorafgaand aan de invoering zullen inwoners actief door de gemeente worden geïnformeerd.

Alle politieke partijen, met uitzondering van de VVD, stemden voor het voorstel. De VVD noemde de invoering van de ja ja sticker een belemmerende maatregel voor ondernemers en de economie en wilde meer onderzoek voordat besloten zou worden om de sticker in te voeren.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5