Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• De Yunus Emre moskee in Alblasserdam.</p>

• De Yunus Emre moskee in Alblasserdam.

(Foto: Peter Stam)

CDA Alblasserdam roept Yunus Emre moskee op om tijd te nemen voor overleg

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het CDA in Alblasserdam roept de Yunus Emre moskee in Alblasserdam en haar omgeving op om te overleggen met elkaar over de gebedsoproep die de moskee van plan is om te gaan uitzenden. Die aankondiging heeft tot veel ophef geleid in de buurt van de moskee. 


“Ik heb gemerkt dat deze mededeling van de moskee verhoudingen op scherp zet”, laat fractievoorzitter Arco Strop van het CDA weten. “Dat gebeurt in een tijd waarin het maatschappelijke debat vaak op scherp staat. Dat is zonde en wat mij betreft ook niet nodig.”

Niet alles doen wat mag
Arco Strop vervolgt: “Natuurlijk, de moskee heeft het recht deze oproep te doen. Juridisch zijn er geen belemmeringen op de geluidsnorm na. Een andere manier om ertegenaan te kijken is dat je niet alles hoeft te doen wat volgens de wet mag.”

De fractievoorzitter van het CDA refereert aan het motto ‘samen doen’, dat de gemeente sinds enkele jaren proclameert om te komen tot oplossingen en beslissingen. Ook noemt de partij de woorden van burgemeester Jaap Paans in herinnering bij zijn aanbeveling tot herbenoeming. Hij repte over een verscherpte wij-zij verhouding in Alblasserdam.

Arco Strop: “Ik deel die analyse. Maar ik zie ook de kansen en deel nog meer de potentie die Alblasserdam heeft om achter ‘samen’ weer een uitroepteken te zetten.”

Tijd nemen
Hij vervolgt: “Mijn vraag en oproep aan de Yunus Emre moskee en aan de omgeving van de moskee: neem tijd met elkaar en voor elkaar. Ga in gesprek met elkaar. Wat zijn de argumenten om iets wel of iets juist niet te doen? Zoek zoveel mogelijk maatschappelijk draagvlak, luister naar elkaar en zet dan een stap voorwaarts. Een stap voorwaarts waarin iedereen eerst doorgrondt waarom iets wel of niet wenselijk is. En dan op basis van inzicht en van wederzijds respect zoeken naar een oplossing of compromis.”

“En natuurlijk heb ik hierover een mening”, laat Arco Strop verder weten. “Maar hoe gevoeliger het onderwerp is, des te belangrijker is het in verbinding te blijven.”

“Onze samenleving polariseert in een hoog tempo”, vertelt hij tot besluit. “Een samenleving waarin niet meer gepraat wordt maar stelling wordt genomen. Stellingen tegenover elkaar in plaats van discussies met elkaar. Ik maak me daar zorgen over… en pas ervoor om als vertegenwoordiger van alle Alblasserdammers hierin terecht te komen. Let’s talk!”

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier