Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Kinderen van De Twijn op de klimmuur.
• Kinderen van De Twijn op de klimmuur. (Foto: Aangeleverd)

Jeugdjournaal maakt opnames bij nieuw onderkomen De Twijn in Alblasserdam

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het Jeugdjournaal heeft op vrijdagochtend 5 maart opnames gemaakt bij het nieuwe Integraal kindcentrum De Twijn aan de Parellelweg in Alblasserdam, dat sinds dinsdag 2 maart in gebruik is genomen.


Vanwege de coronamaatregelen laat de officiële opening nog even op zich wachten. Maar het Jeugdjournaal was vrijdagmorgen 5 maart al welkom om opnames maken van het bijzondere gebouw.

Bewegend leren
Het gebouw van IKC De Twijn maakt het mogelijk dat leerlingen bewegend kunnen leren. De gedachte hierachter is dat bewegen en spelen kinderen helpt bij hun ontwikkeling. Het is goed voor bijvoorbeeld hun motoriek, maar ook voor hun sociale vaardigheden.

In het nieuwe gebouw van De Twijn kan spelen en bewegen volop. Zo is er een trap die tegelijkertijd een tribune is, een klimmuur, een hinkelpad en een vloer die als atletiekbaan kan dienen. 

Weinig energie
Zaken als luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid zijn optimaal geregeld in het nieuwe pand. Het gebouw gaat relatief weinig energie gebruiken. Het is goed geïsoleerd, heeft geen gasaansluiting en op het dak liggen zonnepanelen.

Naast onderwijslokalen biedt het gebouw ook ruimte voor peuterspeelgroepen, kinderdagopvang en na schooltijd de BSO. Vandaar de naam Integraal kindcentrum (IKC).

Uitzending
In principe is het item van De Twijn voor het Jeugdjournaal van vrijdagavond 5 maart 19.00 uur. “Ze maken wel altijd een klein voorbehoud. Mocht er heel groot anders nieuws zijn, dan kan het item sneuvelen of uitgesteld worden”, vertelt Jantien de Jongste van de gemeente Alblasserdam.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier