Papendrechtse schaatsactie voor vrouwenhuis in Oekraïne levert 7000 euro op
Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Krijn Donk in actie op de Rotte Meren.
• Krijn Donk in actie op de Rotte Meren. (Foto: Aangeleverd)

Papendrechtse schaatsactie voor vrouwenhuis in Oekraïne levert 7000 euro op

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het winterse weer eerder deze maand was niet alleen een geschenk voor alle sneeuw- en ijsliefhebbers, maar ook voor stichting Traveling Light uit Papendrecht. Een 200 km lange schaatstocht van Papendrechter Krijn Donk bracht namelijk een mooi bedrag op voor de ondersteuning van een project in Oekraïne.


Reeds jarenlang vertrekt het schaatsteam van stichting Traveling Light in januari naar de Weissensee in Oostenrijk om daar de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen. Deze sponsoractie is steevast de grootste actie van het jaar voor de Papendrechtse stichting. Dit jaar zou het voor Krijn Donk de tiende keer geweest zijn dat hij aan de Weissensee toertocht deel zou nemen, maar helaas zat een grootschalig schaatsevenement er niet in. De stichting had eind vorig jaar el wel een mooi project uitgezocht: de aankoop van een huis in Oekraïne waar vrouwen kunnen wonen die uit prostitutie en verslaving komen.

Alsnog schaatsen
Niemand had kunnen bedenken dat er dit jaar een tocht van tweehonderd kilometer in eigen land geschaatst zou kunnen worden. Maar het gebeurde dus wel! Krijn Donk besloot om op zaterdag 13 februari tweehonderd kilometer te gaan schaatsen en wel op de Rotte Meren. Samen met twee bevriende schaatsers reed hij de tocht in een mooie tijd van 8 uur 48 minuten.

Krijn zei zelf achteraf: “Het ging niet vanzelf. Het was flink afzien door wind en doordat ik niet veel op buitenijs heb kunnen schaatsen. Het was wel prachtig ijs en een geweldig mooie omgeving. Oer-Hollands.”

Hele lange rit
Gedurende de wintermaanden wordt er op binnenbanen getraind, “maar nooit meer dan veertig kilometer,” aldus Krijn, “dus dan is tweehonderd kilometer wel een hele lange rit.”

In de afgelopen weken werd er door Traveling Light schaatsers Henk Swijnenburg en Krijn Donk al geld ingezameld voor het vrouwenhuis. Zij hadden hun trouwe sponsoren op de hoogte gebracht van het feit dat er niet op de Weissensee geschaatst zou worden. Door de schaatsactie van afgelopen zaterdag kwam er echter nog meer binnen. Inmiddels heeft de stichting het toegezegde bedrag van 7000 euro aan de uitvoerende organisatie in Oekraine geschonken. “Geweldig natuurlijk”, reageert Marja Verschoor van Traveling Light. “Er is niet alleen geld om het huis te kopen, maar ook om het te renoveren en in te richten!”

Voor meer informatie: www.traveling-light.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier