Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; De vaccinatiegraad in Alblasserdam is laag.</p>

• De vaccinatiegraad in Alblasserdam is laag.

(Foto: Stockfoto 123RF)

PvdA: ‘Maak van Alblasserdam proefgemeente om vaccinatiegraad te verhogen’

  •   keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wat de PvdA betreft zou Alblasserdam in de coronacrisis een proefgemeente moeten worden voor een landelijke actie om de vaccinatiegraad te verhogen.


Een verzoek van raadslid Wim van Krimpen hiervoor stuitte echter op een nee van het college. “Zeker in deze tijd maak ik me zorgen om de lage vaccinatiegraad in ons dorp”, zei hij dinsdag tijdens de raadsvergadering. “Kunnen we ons in het kader van de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus bij het ministerie niet aanmelden als pilotgemeente met acties om de vaccinatiegraad te verhogen?” 

Hij pleitte daarnaast voor een stevige en duidelijke communicatiecampagne richting inwoners om antwoorden op vragen over de coronavaccinatie te beantwoorden. “Om zo mede de vaccinatiegraad naar een acceptabel peil te brengen.”

Terughoudend
Burgemeester Jaap Paans liet echter weten dat de gemeentelijke communicatie rond het vaccineren juist zo terughoudend mogelijk dient te zijn. “Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de coronavaccins is ons dat nadrukkelijk opgedragen.”

“Het doel van dit beleid is te voorkomen dat er te hoge verwachtingen gewekt worden. Zodra het sein voor ons op groen gaat, zullen we de communicatie als college op gaan pakken.”

Informeren
Aankloppen bij het ministerie, die stap wilde wethouder Kees Jongmans niet zetten. “Wij gaan mensen niet oproepen zich te laten vaccineren; die keuzevrijheid ligt bij hen. Wel willen we erop aandringen dat men zich moet laten informeren om een overwogen keuze te kunnen maken.”

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier