Papendrecht; ondanks lockdown meer activiteiten voor de jeugd
Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>&bull; De gemeente gaat bekijken of de speeltuinen zoals de Wip-Wap, eerder open kunnen.</p>

• De gemeente gaat bekijken of de speeltuinen zoals de Wip-Wap, eerder open kunnen.

Papendrecht; ondanks lockdown meer activiteiten voor de jeugd

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Het zwembad en de speeltuinen eerder open, zodat met name de jeugd kan spelen en elkaar kan ontmoeten. Het zou zomaar kunnen gebeuren in Papendrecht.


De gemeenteraad van Papendrecht heeft donderdagavond 21 januari tijdens een digitale vergadering namelijk besloten om in te stemmen met de motie ‘Geef ruimte aan de jeugd’, die werd ingediend door de fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP).

Spelen en sporten
Met die motie wordt het gemeentebestuur opgeroepen om de negatieve gevolgen van de lockdown-maatregelen zoveel mogelijk te compenseren voor de jeugd. Buiten spelen en buiten sporten zijn namelijk nog steeds mogelijk, met name voor de jeugd. De gemeente gaat nu bekijken of het buitenbad van het zwembad eerder open kan, zodat er eerder gezwommen kan worden en of de speeltuinen eerder open kunnen. Ook gaat de gemeente buitensporten promoten en waar mogelijk faciliteren.

“Een avondklok, er komt derde golf aan. Dat zijn zaken die effect hebben op de mens, zeker ook op jongeren”, betoogde fractievoorzitter Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht (OP), de indiener van de motie. “Je ziet dat veel mensen het contact missen, de spontaniteit. Het staat allemaal onder druk. Mensen worden prikkelbaar, depressief.”

Meer betekenen voor jongeren
Hij vervolgde: “We willen met de motie kijken of we iets meer kunnen betekenen voor jongeren in onze gemeente. Zonder erop vooruit te lopen hoe dat precies moet gebeuren, willen we opperen of het misschien mogelijk is om het buitenbad eerder te openen. We willen ook dat de gemeente contact opneemt met de speeltuinen, zodat die misschien iets eerder open kunnen, zodat daar kinderen kunnen spelen.”

“Buitensporten moeten mogelijk zijn. Zo kunnen we als gemeente iets bijdragen aan gezonder leefklimaat”, zei Ruud Lammers tot besluit van zijn uitleg van de motie.

Iets positiefs
Het voorstel werd positief ontvangen door de overige partijen in de Papendrechtse gemeenteraad. “Wat fijn om deze avond af te sluiten met iets positiefs”, begon Sophia de Keizer (VVD). De motie van OP stond als laatste op de agenda. “Binnen de mogelijkheden die er zijn iets faciliteren, dat vinden we mooi. We zeggen ja tegen de motie”, zo besloot ze haar betoog.

“We zijn zeer verheugd dat er zo’n creatieve motie ingebracht is”, zei Trijntje van Es (D66). “Dat er gedacht wordt aan hoe moeilijk het is in deze tijd, voor met name de jeugd. Alles wat we kunnen doen om verder leed te voorkomen voor met name de jeugd, is een goed idee.”

Ook de andere partijen waren positief in hun reacties. Pieter-Jan den Dekker (ChristenUnie) vertelde dat hij het altijd al jammer vond dat het zwembad niet open was op warme voorjaarsdagen en Derya Karso (PvdA) gaf de suggestie mee om bij de jongeren zelf ideeën op te halen over activiteiten die zij willen.

Meer, meer, meer
“Dit is een positieve oproep”, vond Arjan Kosten (SGP). “Zeker voor jongeren, waar het in de afgelopen tijd telkens minder, minder, minder is. Daar is het met deze motie nu meer, meer, meer.”

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke kon niet anders dan volledige medewerking verlenen aan de motie en dat deed hij dan ook volmondig: “Dit is geheel in de lijn waarmee het college mee bezig is. We stimuleren dit waar mogelijk. Dit is een steun in de rug.”

Hij vervolgde: “Wat ons betreft gaan we nog extra actief aan de slag met wat we met de motie kunnen doen.” Hij benadrukte daarbij dat er goede contacten zijn met het jeugd- en jongerenwerk van Suppord. Burgemeester Moerkerke: “Met deze motie kunnen we aangeven aan de jongeren: We zijn er voor jullie!”

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier