Geldfit posters plakken, Gemeente Papendrecht
Geldfit posters plakken, Gemeente Papendrecht Foto: Richard van Hoek

Gemeente Papendrecht start campagne om geldzorgen uit taboesfeer te halen

Algemeen 191 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht is deze week gestart met de campagne Geldfit. Daarmee wil de gemeente het gemakkelijker maken om hulp te vragen bij geldzorgen.

Op 14 januari bracht wethouder Kees de Ruijter de zogenaamde Geldfit-test onder de aandacht in Papendrecht. Hij plakte posters en deelde folders uit bij de lokale Jumbo supermarkt. Het motto van de campagne luidt: ‘Ben jij financieel klaar voor het nieuwe jaar? Doe de Geldfit-test!’

Veel mensen weten volgens de gemeente niet waar ze terecht kunnen met hun geldzorgen. In 2021 wordt er daarom meerdere keren aandacht gevraagd voor Geldfit. Wethouder Kees de Ruijter: “Ik kan me voorstellen dat het ontzettend lastig kan zijn om hulp te vragen als je geldzorgen hebt. Met de Geldfit-test kun je makkelijk en anoniem nagaan hoe je ervoor staat en krijg je tips en adviezen over geldzaken.”

Geld-fit

Je bent Geldfit als je maandelijks naast je vaste lasten zoals huur, elektriciteit en verzekeringen nog genoeg geld overhoudt om van te leven. Dat kan soms best lastig zijn. Iedereen kan met financiële tegenslagen te maken krijgen. De online test van Geldfit helpt om geldzaken fit te houden of fit te krijgen.

Deelnemen aan de test is gratis en anoniem. Na de test krijgen deelnemers meteen handige tips en kunnen ze zien welke lokale organisaties kunnen helpen bij geldzaken. “Praat je echter liever persoonlijk met iemand over je financiën? Weet dat er hulp beschikbaar is, bijvoorbeeld via Schuldhulpmaatje of Sterk Papendrecht”, aldus wethouder De Ruijter.

Schuldhulproute

Sinds november 2020 kunnen de gemeenten Papendrecht, Alblasserdam, Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht terecht op de landelijke website www.geldfit.nl. De gemeenten zetten deze website in om mensen met geldzorgen of (dreigende) schulden tijdig te helpen en waar nodig door te verwijzen naar de juiste (lokale) organisatie.

Voor meer informatie over geldzaken en de Geldfit-test, zie www.sterkpapendrecht.nl of mail naar info@sterkpapendrecht.nl.

Geldfit posters plakken, Gemeente Papendrecht
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden