OBS Leilinde uit Papendrecht sloot de wandschildering vrijdag 11 december af in de bibliotheek.
OBS Leilinde uit Papendrecht sloot de wandschildering vrijdag 11 december af in de bibliotheek. (Foto: Edith van den Broek)

Afronding wandschildering tijdens cultuurmenu in bibliotheek Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • In de bibliotheek AanZet in Papendrecht was afgelopen vrijdag 11 december alweer de laatste activiteit van het Cultuurmenu. De wandschildering over 75 jaar Vrijheid, waar groep 8 van acht verschillende scholen uit Papendrecht aan hebben gewerkt de afgelopen tijd, is nu helemaal af.


Het is een drukke, gezellige bedoeling met groep 8 van OBS Leilinde uit Papendrecht in de bieb. De laatste handelingen worden verricht aan de wandschildering. Acht groepen 8 uit Papendrecht hebben de afgelopen tijd aan de muurschildering gewerkt.

Tijdens het Cultuurmenu in de bibliotheek AanZet werken kinderen aan het thema 75 jaar Vrijheid. Het is een programma waarin taal op een creatieve manier wordt aangeboden aan de kinderen, naar aanleiding van het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden.

Een onderdeel van het Cultuurmenu was de wandschildering van het verhaal van Adrianus van Oudenaarde. Het neerschieten van Adrianus was een zinloze en schandelijke daad van drie Duitse militairen. Hij ligt begraven tegenover de militaire graven op de gemeenschappelijke begraafplaats. Dit onderdeel was een samenwerkingsopdracht voor Cultuurmenu van Servicebureau Onderwijs en Cultuur. De lessen en het schilderen werden in de afgelopen maanden begeleid door beeldend kunstenaar Moniek Bijl van Studio Flamingo.

Nu de laatste aanpassingen zijn gedaan aan de schildering is hij eindelijk klaar. “Alle groepen hebben er allemaal apart samen wat van gemaakt. Elke groep maakt er weer iets moois van en elke keer werd hij weer een beetje anders”, vertelt Ineke de Bruin, medewerkster van Bibliotheek AanZet. De muurschildering is een aanwinst voor de bibliotheek van Papendrecht. Deze zal blijven hangen als aankleding van de leeshoek in de bieb. In de voorjaarsvakantie zijn alle resultaten van de activiteiten van het Cultuurmenu te bewonderen in de bibliotheek in Papendrecht.

Edith van den Broek,
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5