Intocht Sinterklaas gaat niet door; feest vooral binnenshuis
Logo hetkontakt.nl/klaroen

Intocht Sinterklaas gaat niet door; feest vooral binnenshuis

  •   keer gelezen

REGIO • De intocht van Sinterklaas in de regio gaat dit jaar uiteraard niet door. De aangescherpte coronamaatregelen staan niet toe dat grote groepen mensen samenkomen.


Er worden op kleine schaal alternatieve activiteiten gehouden. Hier en daar wordt nog nagedacht over dingen die ondanks de strenge maatregelen gedaan kunnen worden. Maar over het algemeen gesproken zal het komende zaterdag 14 november, de dag waarop gebruikelijk de Sint en zijn Pieten worden verwelkomd door de burgemeesters in de regio, het heel stil blijven in de havens van Papendrecht, Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland en in de winkelcentra in die dorpen.

De service-organisatie Tafelronde 140, die elk jaar de intocht organiseert in Papendrecht en daar tevens een goed doel aan verbindt, organiseert dit jaar niets. “Helaas, ons plan voor een drive-thru is door de gemeente en de Veiligheidsregio ZHZ afgewezen”, meldt Paul van Huuksloot van Tafelronde 140.

De dorpen Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk organiseren traditiegetrouw gezamenlijk een Sinterklaasintocht. Die wordt eerst verwelkomd in Nieuw-Lekkerland, vervolgens in Kinderdijk en daarna vaart de boot door naar de haven van Alblasserdam. De organisatie van deze intocht beraadt zich nog op eventuele alternatieve activiteiten rondom de viering van Sinterklaas.

Intussen zijn er op kleine schaal enkele Sint & Piet-activiteiten. Zo heeft Sint Centrale Peepcity een filmpje opgestuurd naar de kinderen van de eigen klantenkring waarmee ze het heerlijk avondje kunnen vieren met liedjes, toespraken en malligheid. Normaal gesproken heeft de Sint Centrale Peepcity zo’n 35 afspraken per jaar.

“Verder hebben we ook een Sint-teststraat, als vervolg op de Coronatest-straat welke we bij een bedrijf stationeren, compleet met APK (Algemene Pieten Keuring) van de auto”, meldt Jaap Mansvelt van Sint Centrale Peepcity. De filmpjes zijn gemaakt in het Sinterklaashuis in Papendrecht.

Concluderend kan gesteld worden dat Sinterklaas dit jaar vooral binnenshuis gevierd zal worden. Daarmee wordt gevolg gegeven aan de oproep van burgemeester Wouter Kolff van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid: “Je hoeft een feest als Sinterklaas niet over te slaan, maar vier dat in huiselijke kring.”

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier