• Jongerenwerker Anne Gouw met een bloemetje aan de deur.
• Jongerenwerker Anne Gouw met een bloemetje aan de deur. Foto: Aangeleverd

Aandacht voor senioren in de Week tegen Eenzaamheid

Algemeen 507 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De Smit’s stichting heeft in samenwerking met de straatambassadeurs en de jongerenwerker Anne Gouw afgelopen week, in de Week tegen Eenzaamheid, diversen mensen verrast met een bloemetje en een praatje.

Eenzaamheid komt ook in Nieuw-Lekkerland voor en de mensen stelden het bezoekje zeer op prijs. Er was ruimte voor een traan en een glimlach en de mensen vonden het fijn dat aan hen gedacht werd. De jongerenwerker Anne Gouw die ook deel uit maakt van de werkgroep eenzaamheid en veelal met jongeren te maken heeft, wilde ook een bijdrage leveren in ’t Waellant om zo de verbinding tussen jong en oud te bevorderen. Zijn bevindingen zijn dat contact voor iedereen van ons wenselijk is, maar bij de ouderen merk je snel dat de belevingswereld klein wordt en/of is. “Dit is ook een logisch gevolg van de leeftijd die zij hebben en de leefomgeving waarin zij zich bevinden. Deze ouderen zijn fysiek en emotioneel fragiel waarbij pessimisme op de loer ligt. Pessimisme ondermijnt onderbewust de eigen persoonlijke waarden en het zorgt ervoor dat zij geen tot weinig positief perspectief meer zien en ervaren.”                

Wat naar voren komt in alle bevindingen is de enorme wens bij hen tot contact. Echter merk je goed dat deze aandacht een kort effect heeft op het welbevinden en je merkt snel aan houding en gedrag dat ze weer in de ‘eenzaamheidsmodus’ terugvallen. Aandacht is en blijft de grootste remedie tegen eenzaamheid. Aandacht kost tijd. De Smit’s stichting wil daarin verder investeren.

Daarom vindt de stichting de rol van straatambassadeurs zo belangrijk, dat heeft namelijk de pilot ook bewezen. Daarom doet de Smit’s Stichting nogmaals de oproep aan onze inwoners zich aan te melden als straatambassadeur, dat kan bij voorzitter@smitsstichting.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden