Afbeelding

OP vraagt opnieuw aandacht voor onveilige rotonde BK-weg

Algemeen 193 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft in een brief aan het gemeentebestuur opnieuw aandacht gevraagd voor de onveilige verkeerssituatie voor met name fietsers op de rotonde van de Burgemeester Keijzerweg met de Veerweg.

Directe aanleiding is een ongeval op de rotonde op vrijdag 9 oktober, waarbij een vrouw van middelbare leeftijd gewond raakte. Verder refereert OP aan een bijdrage van het CDA van bijna een jaar geleden. Het CDA gaf toen al aan dat er wat gedaan moest worden aan de onveilige verkeerssituatie aldaar.

De partij vroeg om waarschuwingslichten (net zoals bij de kluifrotonde onder de N3), meer afstand van het fiets- en voetpad tot de rotonde (zodat automobilisten hun aandacht beter kunnen verdelen) en/of snelheidsremmende maatregelen nabij de rotonde. Wethouder Kees de Ruijter van verkeerszaken deelde daarop mee dat hij de onveiligheid aldaar erkent en dat hij erop terug zou komen.

Omdat er nog steeds niets ondernomen is, wil de fractie van OP weten wat de stand van zaken is met het maken van verbeterplannen voor deze rotonde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden