Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Op de foto opent de wethouder met druk op de knop helpmijzorgen Papendrecht. Links op de foto wethouder Corine Verver en rechts Erica Hes, teammanager Sterk Papendrecht.
• Op de foto opent de wethouder met druk op de knop helpmijzorgen Papendrecht. Links op de foto wethouder Corine Verver en rechts Erica Hes, teammanager Sterk Papendrecht. (Foto: Aangeleverd)

Wethouder Verver lanceert Helpmijzorgen Papendrecht

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • In het Odensehuis in Papendrecht vond vorige week de kick-off plaats van www.helpmijzorgen.nl. Wethouder Corine Verver ging in gesprek met professionals om juist nu mantelzorgers gezamenlijk bij te staan.


Op de site, speciaal voor mantelzorgers en professionals, staan de mogelijkheden voor het tijdelijk uit handen geven van de zorg.

Een mantelzorger is iemand die voor een naaste zorgt. Bijvoorbeeld je partner met dementie, een dochter met autisme of voor een broer met een psychiatrische diagnose. Zorgen geeft vaak voldoening, maar het kan ook zwaar zijn. Dit komt vaak voor bij mantelzorgers, die een langdurige periode (langer dan drie maanden) intensief zorgen. Om op adem te komen, kan een mantelzorger ‘even vrijaf’ nemen door respijtzorg aan te vragen. Daarbij wordt de zorgvrager geholpen, bijvoorbeeld door ergens te logeren, nachtzorg aan huis of met een vrijwilliger een aantal uren op pad te gaan.

De kracht van helpmijzorgen.nl ligt in het gebundeld aanbieden en beheren van de site door lokaal actieve (zorg)organisaties. Daarnaast staan de mantelzorgconsulenten van Sterk Papendrecht klaar voor advies en het inregelen van de vervangende zorg.

Organisaties met een respijtaanbod in Papendrecht die op de website willen staan, kunnen het contactformulier invullen op de website. Helpmijzorgen.nl is een product van MEE Mantelzorg en ontwikkeld in opdracht van de gemeente Hoeksche Waard. Papendrecht is na Dordrecht de derde gemeente die aansluit op het platform.

Op de foto opent de wethouder met druk op de knop helpmijzorgen Papendrecht. Links op de foto wethouder Corine Verver en rechts Erica Hes, teammanager Sterk Papendrecht.

Voor meer informatie: www.helpmijzorgen.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5