Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De overhandiging van de gift voor de Voedselbank in Alblasserdam.
• De overhandiging van de gift voor de Voedselbank in Alblasserdam. (Foto: Aangeleverd)

Doorbrekers doneren 36.000 euro aan voedselbanken

  •   keer gelezen

REGIO/ALBLASSERDAM • Veel gezinnen zijn in de afgelopen maanden flink geraakt door de corona-crisis, waardoor meer mensen een beroep hebben moeten doen op de voedselbank. Daarom heeft Doorbrekers, die onder meer gevestigd zijn in Alblasserdam, besloten om 25% van hun jaarlijkse zomergift apart te zetten voor de voedselbank, wat resulteerde in een totaalbedrag van 36.000 euro.


"We zijn ontzettend dankbaar voor alle mensen in Doorbrekers die zo gul gegeven hebben. Als kerk kunnen we daarmee organisaties ondersteunen die al een groot verschil maken in de levens van mensen. Juist in deze tijd is de voedselbank zo'n organisatie", aldus Peter Paauwe, senior pastor en oprichter van Doorbrekers.

De cheques zijn donderdag 24 september overhandigd aan de voedselbanken in de zes plaatsen waar Doorbrekers een locatie heeft gevestigd, waaronder Alblasserdam. De voedselbanken reageerden enthousiast en hadden dit niet verwacht. "Hier word je stil van. Dit kunnen we ontzettend goed gebruiken, juist in deze tijd waarin we als voedselbank een terugloop zien in het aanbod van producten van supermarkten en restaurants", aldus één van de medewerkers van de voedselbank.

De voedselbank van Alblasserdam ontving een bedrag van 4000 euro.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5