Logo hetkontakt.nl/klaroen
Leerlingen van de groepen 8 van de Prins Florisschool in Papendrecht krijgen les over de gevaren van grote voertuigen in het verkeer.
Leerlingen van de groepen 8 van de Prins Florisschool in Papendrecht krijgen les over de gevaren van grote voertuigen in het verkeer. (Foto: Aangeleverd)

Leerlingen Prins Florisschool volgen les in verkeersveiligheid

  •   121 keer gelezen

PAPENDRECHT • Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van grote voertuigen in het verkeer verzorgen Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een speciaal lesprogramma ‘Veilig op Weg’ voor leerlingen van de basisschool. Donderdag 25 juni gaf vrachtwagenchauffeur en instructeur Corina Hamer van TLN les aan de groepen 8 van de Prins Florisschool in Papendrecht.

De leerlingen leerden de twee vuistregels: ‘Blijf rechts en ruim achter grote voertuigen’ en ‘Houd minstens drie meter afstand’.

De bestuurders van vrachtwagens en andere grote voertuigen kunnen buiten niet alles zien van achter hun stuur. Deze ‘dode hoeken’ zijn gevaarlijk voor andere weggebruikers. Spiegels en camera’s maken de dode hoeken kleiner, maar lossen het probleem niet helemaal op. Daarom is voorlichting van levensbelang, vooral voor jonge verkeersdeelnemers.

In de les leerde Corina de kinderen waar ze goed zichtbaar zijn voor de chauffeur en hoe ze het beste kunnen omgaan met grote voertuigen in het verkeer. De leerlingen stelden vragen aan Corina en klommen zelf achter het grote stuur van de vrachtwagen. Daar keken ze of ze hun klasgenoten, meester of juf wel of juist niet konden zien in de spiegels.

Uniek lesproject
’Veilig op Weg’ is het grootste dode hoek lesprogramma in Nederland en uniek in Europa. Jaarlijks worden door TLN, VVN en alle Veilig op Weg partners, zo’n 1500 basisscholen bezocht.

Het project wordt gesponsord door: Randstad Transport, BP, TVM, Sectorinstituut Transport en Logistiek, RAI Vereniging, DAF Trucks, IVECO, MAN Truck & Bus, Mercedes-Benz Nederland, Renault Trucks, Scania Nederland, Volvo Group Truck Nederland, Schmitz Cargobull, Tip Trailer Services en Profile Nederland.

Fotobijschrift: Leerlingen van de groepen 8 van de Prins Florisschool in Papendrecht krijgen les over de gevaren van grote voertuigen in het verkeer.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }