Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto:

Aanpak plein bij gemeentehuis en Havenstraat in Alblasserdam start 2 juni

  •   87 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De aanpak van het plein bij het gemeentehuis in Alblasserdam en de naastgelegen Havenstraat gaat 2 juni van start. Dat deelde wethouder Arjan Kraijo dinsdag mee tijdens de commissievergadering.

Met het naderen van de voltooiing van de grondige opknapbeurt en vernieuwing van het gemeentehuis, gaat daarmee een volgende fase in. "We gaan onder meer de ijzeren platen verplaatsen naar het Wipmolenterrein", vertelde Arjan Kraijo. "Binnenkort komt er ook meer informatie over een nieuwe opgang naar het Makado winkelcentrum, een lang gekoesterde wens van de gemeenteraad. Dat wordt waarschijnlijk een slingerend of zigzaggend pad. Zoals het er nu uitziet, zou dat moeten kunnen."

Er worden nog wel diverse onderzoeken uitgevoerd. "Als alles meezit, zou realisatie van dit dit deel van het project voor de kerst mogelijk moeten zijn. Maar inmiddels is al wel duidelijk dat de ondergrond redelijk tot zeer slap is. Dat zal behoorlijke consequenties hebben voor de planning. Ik kom er nog bij u op terug, maar geef u alvast deze winstwaarschuwing mee. De locatie is lastiger dan van tevoren gedacht."

Sportscholen
CDA-raadslid Arco Strop vroeg daarnaast aandacht voor de mensen die sporten op het Wipmolenterrein. "Kunnen ze daar, ook als die ijzeren platen daar opgeslagen worden, gebruik van blijven maken tot de sportscholen weer opengaan?" Wethouder Arjan Kraijo beloofde dat te zullen bespreken met de eigenaar, Woonkracht 10. "Ik verwacht dat ze voor de opslag niet het hele terrein nodig zullen hebben."

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }