Afbeelding

Circus op het Plein verraste kinderen en medewerkers noodlocaties

Algemeen 188 keer gelezen

REGIO • Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur (SOC) heeft in de meivakantie in samenwerking met Circusstad Festival en Tall Tales uit Rotterdam Circus op het Plein verzorgd.

Dit zorgde voor een leuke verrassing, verwondering en een glimlach op het gezicht voor kinderen van ouders in vitale beroepen én pedagogisch medewerkers. Zij waren in de meivakantie naar de BSO of noodopvang.

“Het is nu niet mogelijk om leuke uitstapjes te maken, maar waarom komt het circus dan niet gewoon naar de noodlocatie toe?” Dat vonden Circusstad Festival en Tall Tales meteen een goed idee. Zij gaven direct gehoor aan de hartverwarmende oproep van het SOC om de kinderen en medewerkers van noodlocaties in en rond Dordrecht te verrassen met een optreden op het eigen plein. Vanaf 28 april speelden diverse jongleurs en acrobaten (uiteraard op 1,5 meter afstand) op de schoolpleinen van 21 noodlocaties in Dordrecht, Ridderkerk, Papendrecht en Alblasserdam.

Circusstad Festival 2020 kon in mei, door de coronacrisis geen doorgang vinden in Rotterdam. Ze waren bereid om de Stadsparade voorafgaand aan het Circusstad Festival te verplaatsen naar de noodlocaties in en rond Dordrecht als verrassing voor de kinderen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden