• De kinderen en de burgemeester laten zien hoe groot de taart is.
• De kinderen en de burgemeester laten zien hoe groot de taart is. Foto: Peter Stam

Actie 'Vlaggen voor de Koning en voor elkaar' in Alblasserdam groot succes

Algemeen 246 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Bijzondere omstandigheden zorgen voor creatieve oplossingen. Aan de actie 'Vlaggen voor de Koning en voor elkaar' in Alblasserdam werd met enthousiasme meegedaan. Drie straten in Alblasserdam - de Fop Smitstraat, de Touwbaan en de Noachstraat/van Eesterensingel - kregen dinsdag 5 mei uit handen van burgemeester Jaap Paans een taart van 1,5 meter lang aangeboden. 

De actie was een spontane samenwerking tussen de gemeente Alblasserdam, het Oranjecomite, Peter Stam van Alblasserdamsnieuws en Cees van der Wal. 

Moodfilm
Veel Alblasserdammers gaven op 5 mei gehoor aan de oproep om vanaf 20.30 uur voor de deur te vlaggen. Via een drone werden de taferelen vastgelegd. Samengebracht met ingezonden filmpjes van Alblasserdammers zorgde dit voor een bijzondere moodfilm van ruim 10 minuten. De film is te zien op http://www.koningsdagalblasserdam.nl en http://www.alblasserdam.nl.

Wiebe van Bockel, voorzitter van het Oranjecomite vertelt: "Het was een spontaan, last minute idee: samen vlaggen voor de Koning. We hadden niet kunnen bedenken dat er uiteindelijk honderden mensen de straat op zouden gaan om hier gehoor aan te geven. Met de beelden hebben Peter en Cees een uniek document weten te maken. Een prachtig sfeerbeeld van een onvergetelijke Koningsdag."

Winnaars
Met de ingezonden beelden en acties was een toepasselijke prijs te winnen. Drie straten mochten op dinsdag 5 mei een taart van maar liefst 1,5 meter in ontvangst nemen, aangeboden door burgemeester Paans en voorzitter van het Oranjecomite Wiebe van Bockel. De gelukkige prijswinnaars van de Fop Smitstraat, de Touwbaan en combinatie Noachstraat/van Eesterensingel maakten er een feestje van. Dankzij het prachtige weer kon de taart buiten aangesneden worden en toegelopen buurtbewoners genoten met elkaar van het gebak. Uiteraard op 1,5 meter afstand. 

Aanmoedigingsprijzen
Naast de drie hoofdprijzen, zijn er uit de overweldigende hoeveelheid inzendingen ook tien aanmoedigingsprijzen gekozen. Met deze winnaars wordt deze week contact opgenomen. Zij ontvangen een voucher van Patisserie Marijn voor een speciale taart. Wat betreft van Bockel gaat deze actie volgend jaar weer plaatsvinden tijdens Koningsdag: "Het was zo'n groot succes, dit smaakt naar meer. Wellicht volgend jaar met meer drones en nog meer deelnemende straten." 

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 22 uur geleden
• Tonja Versluis met haar boek Diepgeworteld.
Tonja uit Nieuw-Lekkerland schrijft roman over adoptie: 'De reis naar Sri Lanka was een goudmijn!' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden