Afbeelding
Foto: Bert Bons

Wijzigingen in programma Dodenherdenking in Alblasserdam

Algemeen 282 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het 4 mei comité Dodenherdenking Alblasserdam heeft een alternatieve manier bedacht om te herdenken, nu de gebruikelijke vesper en openbare plechtigheid niet mogelijk zijn vanwege de corona-beperkingen.

Op maandag 4 mei om 19:00 uur wordt de jaarlijkse Vesper (herdenkingsbijeenkomst) ditmaal online uitgezonden. Men kan de Vesper vanuit de huiskamer bekijken via het YouTube kanaal van de gemeente Alblasserdam. De link naar dit kanaal is te vinden op www.alblasserdam.nl.

Omstreeks 19:45 uur begint de nationale herdenking op de Dam in Amsterdam, gevolgd door een toespraak van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Het 4 mei comité Dodenherdenking Alblasserdam vraagt iedereen om dit jaar niet naar het oorlogsmonument aan de Polderstraat te komen, maar naar deze herdenking te kijken. Men kan de herdenking onder andere bekijken via televisie op de zender NPO1.

Na afloop van de nationale herdenking, circa 20:30 uur, zal op het YouTube kanaal van de gemeente Alblasserdam een toespraak van burgemeester Jaap Paans te zien zijn, gevolgd door een besloten plechtigheid bij het Oorlogsmonument aan de Polderstraat. Zo kan men na de nationale herdenking ook de lokale herdenking vanuit huis bijwonen.

Het jaar 2020 is een speciaal jaar. Zo is het op 5 mei 2020 precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Daarnaast is voor ons dorp 11 mei 2020 een speciale datum. Op 11 mei 2020 is het precies 80 jaar geleden dat het bombardement op Alblasserdam plaatsvond. Om deze gebeurtenis op een passende manier te herdenken zullen op de vier tijdstippen van de bombardementen alle kerkklokken luiden. Het 4 mei comité Dodenherdenking Alblasserdam en de gemeente Alblasserdam roepen op om op 11 mei 2020 de vlag halfstok te hangen. Zo worden allen herdacht die zijn omgekomen tijdens het bombardement op 11 mei 1940.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden