Afbeelding
Foto: Bert Bons

Burgemeester Moerkerke blij met Papendrechtse reacties op corona

Algemeen 535 keer gelezen

PAPENDRECHT • In een open brief spreekt burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Papendrecht zijn waardering uit voor de vele Papendrechters die de coronavoorschriften serieus nemen en een feest of vergadering uitstellen of helemaal niet laten doorgaan.

Ook is hij blij met de manier waarop Papendrechters naar elkaar omzien in deze onzekere tijd. "Op onder meer www.puurpapendrecht.nl zag ik dat iemand aanbiedt om boodschappen te halen voor mensen die nu even niet naar buiten kunnen of durven. en dat anderen dat voorbeeld volgen. Hoe mooi is dat!", aldus burgemeester Moerkerke in zijn open brief aan alle Papendrechters.

Hij sluit zich van harte aan bij de oproep om oog te hebben voor oudere mensen en mensen met een broze gezondheid. "Juist nu hebben zij die extra zorg even nodig. We moeten samen voorkomen dat zij vereenzamen", aldus Moerkerke.

"Tegelijkertijd moeten we het risico op besmetting ook niet opzoeken", vervolgt Moerkerke. "Houd dus gepaste afstand bij persoonlijk contact of gebruik nu even andere communicatievormen zoals een kaartje, een berichtje, een videoboodschap of videobellen. Het is prachtig als je je medemens helpt, maar pas wel op je eigen gezondheid."

In Papendrecht zijn nog geen gevallen van besmetting met het coronavirus bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden