Afbeelding
ingezonden mededeling

Zo vergelijk je autoverzekeringen

Algemeen 285 keer gelezen

Als je in Nederland de gelukkige eigenaar bent van een auto dan ben je verplicht om het minimaal WA te verzekeren. Dit kan voor veel autobezitters een flinke kostenpost zijn. Het is daarom verstandig om de verzekeraars en alle mogelijke verzekeringen goed te vergelijken. Je kunt online autoverzekering vergelijken doen hiervoor zodat je de goedkoopste optie met de beste voorwaarden kunt kiezen. Dit kan best lastig zijn, aangezien er meer dan 50 verschillende verzekeraars voor auto's zijn in ons land.

Tussen al deze autoverzekeraars zitten bovendien de nodige verschillen. Stuk voor stuk hebben ze een andere premie, terwijl ook de voorwaarden variëren. Uit onderzoek van Geld.nl blijkt dat het verschil tussen de goedkoopste en de duurste autoverzekering in Nederland oploopt tot maar liefst 600 euro per jaar. Dit is dus een enorm verschil, maar alsnog heeft de helft van de auto eigenaren in ons land de afgelopen twee jaar niet gekeken naar de autoverzekering die zij hebben afgesloten.

Dit is eigenlijk hartstikke zonde, want naar alle waarschijnlijkheid kun je geld besparen door over te stappen. Dit komt onder meer doordat de verzekeraars hun premie en voorwaarden eigenlijk best vaak aanpassen. Er is dus een reële kans dat je te veel betaalt voor de verzekering van je auto, wat natuurlijk zonde is van het geld.

In Nederland betaal je over het algemeen de laagste premie per maand voor een autoverzekering met een WA dekking. Dat is logisch, aangezien zo een verzekering het minst dekt. Als je een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten dan zal de verzekeraar namelijk alleen de schade die jij met je auto bij een ander veroorzaakt vergoeden. Doordat de verzekeraar maar zo weinig hoeft te dekken zijn de kosten voor zo een verzekering relatief laag.

Bij de aanbieder FBTO is de premie het laagst op het moment. Dit is berekend met behulp van een fictief iemand van 33 jaar oud die woont in Dokkum en een Toyota Aygo wil verzekeren. Daarnaast heeft hij/zij tien schadevrije jaren en een kilometrage van 12 duizend. Bij FBTO zal dit fictieve persoon 11,85 euro per maand moeten betalen, wat dus het laagst is van alle verzekeraars.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden