Logo hetkontakt.nl/klaroen

Dordtse koren zoeken projectleden voor Paasconcert

  •   48 keer gelezen

DORDRECHT • Tweede Paasdag, maandag 13 april, brengen het gemengd koor Vox Humana (65 leden) en het mannenkoor Tehillim (50 leden) het koorwerk 'Hij Leeft!' ten gehore in de Grote Kerk te Dordrecht. Ds. W. Zondag zal de meditatie verzorgen.

Dit koorwerk over Paasmorgen is geschreven door dirigent Lennert Knops. Lennert Knops (1982) uit Papendrecht kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste orgelles. In de periode 1989 tot 2002 studeerde hij bij diverse organisten. Zijn voorkeur gaat uit naar de Hollandse koraalmuziek en naar muziek uit de periode Bach tot Vierne.

The Musix
Tevens zal aan dit Paasconcert The Musix medewerking verlenen. The Musix is een initiatief van Maria & Lennert Knops. In 2005 gaven zij voor de eerste keer een nieuwjaarsconcert met Martha in de Havenkerk van Alblasserdam. Inmiddels is dat een traditie geworden.

In de loop van de jaren breidde de groep zich uit tot zes muzikanten, die ervan genieten om met elkaar muziek te maken. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit het geestelijke lied en (licht) klassieke muziek. Door de veelzijdige samenstelling kan een kleurrijk muziekpalet ten gehore worden gebracht, zowel solistisch als begeleidend.

Projectkoorleden
De koren zoeken contact met enthousiaste projectkoorleden voor dit bijzondere concert; mannen en vrouwen. Op de donderdagavonden 5 en 26 maart repeteren zij samen met hen in de grote zaal van de Julianakerk aan de Mauritsweg 286 in Dordrecht. Het gemengd koor begint om 19.30 uur en het mannenkoor om 21.15 uur. De generale repetitie is op 9 april.

De gastleden kunnen elke week aansluiten bij de gewone repetities op dezelfde tijden in de Julianakerk. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Mercy Ships
De opbrengst van dit Concert komt geheel ten goede van Mercy Ships. Hun visie en missie: "Wij geloven dat medische zorg voor ieder mens beschikbaar moet zijn. Daar draagt Mercy Ships aan bij. Met ons grootste ziekenhuisschip ter wereld, vol professionele vrijwilligers, maken we door operaties en trainingen chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten. Wij houden van mensen en ieder mensenleven is het waard om voor te vechten. Dat maakt ons werk betekenisvol en creëert impact."

Deze bijzondere concertavond wordt financieel geheel mogelijk gemaakt door Mulder Automotive.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }