Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto

Bibliotheek helpt bij het doen van belastingaangifte

  •   44 keer gelezen

PAPENDRECHT/ALBLASSERDAM • De bibliotheken van Papendrecht en Alblasserdam bieden hulp bij het digitaal indienen van de belastingaangifte.

Iedereen kan vanaf 1 maart terecht bij de Bibliotheek AanZet. Men kan voor de aangifte gebruik maken van de gratis computers met veilige internetverbinding. Ook het printen van documenten voor de belasting is gratis. Wie hulp nodig heeft bij het invullen, kan dat laten weten aan een van de medewerkers. Zij kunnen meer vertellen over onze digitale cursussen of organisaties die kunnen helpen bij de belastingaangifte. Voor iedereen die zelf graag digitaal vaardiger wil worden, heeft de Bibliotheek AanZet een breed cursusaanbod.

Om iedereen de kans te bieden om zijn of haar belastingaangifte in te vullen, werkt de Bibliotheek AanZet samen met maatschappelijke organisaties. In Papendrecht is dat Sterk Papendrecht en Atro Belasting Advies. Inwoners van Papendrecht, met name lagere inkomens, kunnen langsgaan. Ze worden dan deskundig begeleid bij het invullen van hun belastingaangifte. Bel 078-6154741 voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Digitale cursussen
In Bibliotheek Papendrecht wordt verder de gratis cursus Klik & Tik aangeboden. Hier leren deelnemers in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Thema's die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met en zoeken op het internet en e-mailen. Ook kun je terecht bij het Digitaal inloopspreekuur. Actuele data en tijden van de cursussen staan in de agenda op www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie.

Bibliotheek Alblasserdam
In Alblasserdam werkt de Bibliotheek AanZet bij de belastingaangifte samen met Stichting Welzijn Alblasserdam. In week 11 en 13 (9 t/m 13 maart en 23 t/m 26 maart) kunnen inwoners van Alblasserdam, met name met lagere inkomens, op afspraak langsgaan. Ze worden dan deskundig begeleid bij het invullen van hun belastingaangifte. Bel 078-2021220 voor meer informatie en het maken van een afspraak. Of stuur een mailtje naar s.temminck@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Dit kan vanaf maandag 17 februari.

Digitaal inloopspreekuur
In Bibliotheek Alblasserdam wordt verder de gratis cursus Klik & Tik aangeboden. Hier leren deelnemers in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Thema's die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met en zoeken op het internet en e-mailen.

Men kan ook terecht bij het Digitaal inloopspreekuur met vragen over mobiele telefoon, laptop, tablet, e-reader en het internet. Actuele data en tijden van de cursussen staan in de agenda op www.debibliotheekaanzet.nl of zijn verkrijgbaar aan de balie.

Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }