Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De startbijeenkomst met de leerlingenraad van de School met de Bijbel in Noordeloos.
• De startbijeenkomst met de leerlingenraad van de School met de Bijbel in Noordeloos. (Foto: Cees van der Wal)

Twaalf basisscholen Molenlanden doen mee aan politiek project

  •   keer gelezen

MOLENLANDEN • Twaalf scholen, verspreid over Molenlanden, hebben zich tot op dit moment aangemeld voor het politieke project 'Kids op de Kaart', dat november vorig jaar gestart is.

Het project maakt onderdeel uit van de motie 'Jeugd en Politiek', die raadsbreed is aangenomen in Molenlanden. Het project heeft al doel om kinderen uit de gemeente op een laagdrempelige manier te betrekken bij de maatschappij, de gemeente en de politiek.

De kick-off van het traject plaats bij de School met de Bijbel in Noordeloos. Daarbij werd symbolisch de uitnodiging voor dit project aan alle basisscholen van Molenlanden overhandigd. Twaalf van de 27 basisscholen in Molenlanden zijn hierop ingegaan.

Een vertegenwoordiging van leerlingen van de twaalf deelnemende scholen zal op drie maandagen in februari en maart op locatie (Stadhuis Nieuwpoort of de Raadzaal in Hoornaar) met het project aan de slag gaan. Daarnaast worden in deze weken klasgenoten van de deelnemers betrokken in de klas. De kinderen zullen met onder meer met de volgende thema's aan de slag gaan:

• betrokkenheid van kinderen bij maatschappij, gemeente en politiek;
• gezonde leefstijl (voeding en beweging);
• VN-verdrag (iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving).

Tijdens de derde maandag, op 9 maart, zullen de kinderen in de raadzaal van het gemeentekantoor in Hoornaar hun opbrengsten presenteren aan onder meer de burgemeester en de gemeenteraad.

Na 9 maart zal het project worden geëvalueerd. Mogelijk komt er een vervolg.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }