• De organisatie, met v.l.n.r. Martijn Provily, Marloes Hoogkamer, Antine Alderliesten, Ingrid Visser en Annelies Shimba.
• De organisatie, met v.l.n.r. Martijn Provily, Marloes Hoogkamer, Antine Alderliesten, Ingrid Visser en Annelies Shimba.

Gratis diner en muziek op kerstavond bij Jozua

Algemeen 823 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Jozuagemeente in Alblasserdam organiseert op dinsdag 24 december vanaf  17:30 uur een gratis diner op kerstavond voor iedereen die in deze dagen een bemoediging kan gebruiken.

"Gezelligheid, samenzijn, alles om van te genieten. Ik kan me in beide verplaatsen, want ik heb alles wat ik nodig heb en toch mis ik ook vaak wat", vertelt Marloes Hoogkamer. Zij is één van de organisatoren van de kerstavond bij Jozua en zal zich met name met de muzikale omlijsting bezig houden.

Er is tijdens deze avond plek voor tenminste 350 mensen. Jozua wil dan ook heel graag dat iedereen zich welkom en thuis voelt op deze avond. Lekker eten met elkaar en gezellig samenzijn met muziek. Na het diner is er vanaf 19:30 uur een muzikaal programma, waar in totaal 800 belangstellenden terecht kunnen.

Marloes: "We zullen in vier blokken verschillende nummers ten gehore brengen, zowel uit het pop- als het gospelgenre. Na elk blokje zal Mark Waardenburg kort iets vertellen over De komst van Jezus, het leven van Jezus en het offer van Jezus. We sluiten af met een aantal bekende kerstliederen."

"Daarna zal er ook nog wat lekkers te versnaperen zijn", vervolgt Marloes. "Ik houd me vooral bezig met het muzikale gedeelte en het is mijn verlangen dat iedereen, of je nu gezellig hebt meegegeten of alleen voor het muzikale programma komt, iets van die liefde van God mag ervaren voor jou en mij. En interesseert je dat niet, dat je dan geniet van de klanken van de liederen, iets moois van vroeger zult beleven of herinneren of gewoon heerlijk in het hier en nu geniet."

Marloes: "Het maakt mij niet uit of je gelooft of niet, je bent van harte welkom. Of je nou op de toppen van je kunnen en het leven staat en deze maand uitbundig viert of dat je hoopt dat het gauw 2 januari is, net zoals ik zo af en toe."

Het muzikale programma dat om 19:30 uur start, is dus voor iedereen. Elk jaar heeft de gemeente Jozua de gewoonte om een muzikaal programma te organiseren en die traditie houdt men dan ook graag in ere. Wie alleen voor het muzikale programma komt: de deur gaat om 19:00 uur open.

Als het nodig is kan er voor bezoekers van het diner voor vervoer gezorgd worden. Er is een speciaal mailadres geopend: kerstonderdesterren@gmail.com. Bellen of appen kan naar 06-44457150.

Jozua is gevestigd aan de Ampèrestraat 4 in Alblasserdam. Opgeven voor het eten en/of de muziek hoeft niet. Iedereen kan aanschuiven.

Op de foto staan v.l.n.r. Martijn Provily, Marloes Hoogkamer, Antine Alderliesten, Ingrid Visser en Annelies Shimba.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kunstenaars ParticiPand vragen openheid van gemeente Alblasserdam: komt tijdelijk onderkomen 't Nokkenwiel in hun gebouw? Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Politiek Café over polarisatie in Alblasserdam: iedere inwoner is welkom Nieuws 9 mei, 14:32
Afbeelding
Hardleerse oplichtingsverdachte Alblasserdam maakt nieuw slachtoffer, dat volgens OM vier ton kwijtraakte Nieuws 9 mei, 14:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden