Afbeelding

Wij houden het Hollands viert 30-jarig jubileum

Algemeen 118 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op zondag 29 december aanstaande wordt het 30-jarig jubileum van het Nederlandstalige radioprogramma Wij houden het Hollands van RTV Papendrecht gevierd met een acht uur durende live uitzending .

Van 10:00  tot 18:00 uur gaat het programma 'Knallend het jaar uit'. Presentator Rob de Leeuw ontvangt deze dag in de studio in Papendrecht heel veel artiesten die het Nederlandstalige lied een warm hart toedragen: Marlane (Voice of Holland deelneemster), Peter Beense, Belinda Kinaer, Pierre van Dam, Marco de Hollander, Dario, Kees Haak, Perry Zuidam, Paultje Poets, Bob Offenberg, Catharina Hulters en Nicky Beagen komen op visite en treden live op in de uitzending.

In het jaar 1989 begon Rob de leeuw zijn Nederlandse radio programma op de voormalige lokale radio van Papendrecht radio Salsa. Toen deze omroep stopte is het overgegaan naar Drechtstad-FM. Later is het programma weer terug gekeerd naar Papendrecht-FM. Het programma is nog in blakende gezondheid en wordt in heel de Drechtsteden live uitgezonden via Papendrecht-FM 105 Mhz, Merweradio 105.4 Mhz en Atosradio 106.1 Mhz.

Elke zondagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur ontvangt Rob de Leeuw bekende maar ook minder bekende artiesten die hun nieuwe liedjes komen promoten op de radio.

Dit jaar kwamen onder andere Thomas Berge, Danny Froger, Mart Hoogkamer, Henk Dissel, Jaman, Vinzzent en Mick Harren langs. Maar ook komen Frans Bauer en Wolter Kroes regelmatig langs als zij een nieuwe cd uitbrengen. Elke uitzending is een weer een feestje en de laatste jaren is het team alleen maar groter geworden.      

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden