Logo hetkontakt.nl/klaroen

Alblasserdam wijst pastorie aan als gemeentelijk monument

  •   81 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De pastorie aan Cortgene 6 is sinds kort een gemeentelijk monument. Het schildje dat bij deze status hoort werd onlangs aan de gevel bevestigd.

Met hulp van de Historische Vereniging en de Erfgoedcommissie zijn de kwaliteiten van het pand in beeld gebracht. Het huis, volgens de gevelsteen gebouwd in 1882, heeft een fraaie zogenoemde Vlaamse voorgevel die het pand status geeft.

De deskundigen roemen ook het lijstwerk dat in stuc is gemaakt en het ijzeren hek dat de voortuin scheidt van het trottoir. De Protestantse Gemeente Alblasserdam, eigenaar van de pastorie, heeft aan dit besluit haar medewerking verleend en wil de pastorie graag in deze staat behouden.

Erfgoed beschermen
De gemeente vindt het belangrijk om het cultureel erfgoed te beschermen. Veel bijzondere gebouwen binnen het beschermde dorpsgezicht zijn aangewezen als beeldbepalend pand. Als een pand voldoende kwaliteiten heeft, kan de gemeente het aanwijzen als gemeentelijk monument. Het aantal gemeentelijke monumenten staat nu op 25.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }