Logo hetkontakt.nl/klaroen

Papendrecht: geen actie tegen lange vrachtwagens op BK-weg

  •   116 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht neemt voorlopig nog geen actie tegen de overlast van lange vrachtwagens op de Burgemeester Keijzerweg.

Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Kees de Ruijter op vragen van duo-raadslid Jacob van der Linden van D66. "Gedurende de hele dag zijn er files bij rotonde van de Burgemeester Keijzerweg met de Veerweg. De vrachtwagens met containers die hierheen rijden, komend vanaf het containertransferium, worden steeds langer."

Hij vreest dat de overlast zal verergeren wanneer in januari de Wantijbrug langs de N3 gerenoveerd gaat worden. Van der Linden vroeg is af of er een rechtsafverbod ingesteld kan worden voor het zware vrachtverkeer dat vanaf het transferium in Alblasserdam komt. Hierdoor worden de vrachtwagens met containers min of meer gedwongen om de A15 te nemen.

Volgens wethouder De Ruijter valt de overlast eigenlijk nog wel mee. Hij vertelde tijdens de commissievergadering Ruimte in het gemeentehuis dat ongeveer 15 procent van alle lange vrachtwagens met containers de Burgemeester Keijzerweg neemt. Dat zou volgens hem neerkomen op drie vrachtwagens per dag.

Hij vertelde tevens dat hij een rechtsafverbod besproken heeft met Alblasserdam, maar dat die gemeente er niets voor voelt. "Er komt ook bedieningsverkeer op die kruising dat in Papendrecht moet zijn. En bovendien heeft de politie geen capaciteit om te controleren wanneer we een rechtsafverbod instellen."

Wethouder De Ruijter beloofde de ontwikkelingen nauwlettend te volgen en de commissieleden hiervan op de hoogte te houden.

En daar moest Jacob van der Linden, die op die avond overigens afscheid nam als duo-raadslid van D66 en van de commissie Ruimte, het mee doen. Wel gaf hij aan dat hij twijfelde aan het aantal van gemiddeld slechts drie vrachtwagens per dag die over de Burgemeester Keijzerweg rijden. Volgens hem veroorzaken de vrachtwagens met containers de laatste tijd veel files op de Burgemeester Keijzerweg.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }