• Het Projectmannenkoor tijdens een oefenavond.
• Het Projectmannenkoor tijdens een oefenavond.

Presentatieconcert van Projectmannenkoor Alblasserdam

  •   127 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam verzorgt projectmannenkoor Alblasserdam op zaterdag 12 oktober een presentatieconcert onder de naam The Fisherman's Friends.

In 2017 is het projectkoor gestart onder de noemer 'echte mannen zingen' met als doel het christelijk mannenkoor Altena te ondersteunen in hun jubileumjaar.

Daarna is er verder gewerkt aan een eigen repertoire van bekende liederen in een nieuw jasje en nieuwe liederen. En, zoals de vijftien mannen het zelf omschrijven, is het nu tijd om dit te laten gaan horen aan een groter publiek door middel van een concert. Samen met toetsen, gitaar, saxofoon en contrabas nemen ze bezoekers mee op een muzikale reis door de bijbel.

Genre
"Wij zijn een mannenkoor met christelijke signatuur, we zingen derhalve ook liederen met een duidelijk christelijke inslag", vertelt Jacco Appeldoorn uit Kinderdijk, één van de zangers van het projectkoor. "Zo zingen wij een aantal onberijmde psalmen die door onze dirigent Martin de Jong op muziek zijn gezet.  Ook hebben we een aantal negro-spirituals op het repertoire staan maar we zingen ook een prachtig lied met daarin een thema van Johan Strauss jr. verwerkt.

Een deel van de liederen wordt a capella gezongen. Alle liederen zijn vierstemmig en special gearrangeerd naar de bezetting en de klank van het koor.

Toekomst
De toekomst van projectmannenkoor Alblasserdam is nog een beetje ongewis. Jacco: "We zijn ooit ontstaan ter ondersteuning van het jubileumjaar van christelijke mannenkoor Altena en die hebben ons nu ook weer gevraagd ter ondersteuning van een kerstconcert in het Duitse Altena in december van dit jaar. Met vijftien mannen ben je kwetsbaar in je bezetting en ben je meer een ensemble dan een koor, toch willen we graag door, maar dan moeten we echt groeien qua deelnemers. Dat hopen we te bereiken door onszelf te presenteren op 12 oktober."

"Onze zangers zijn zowel geoefende zangers van andere koren, als mannen die nog nooit in een koor hadden gezongen", weet Jacco. "Het is zeker een pre als je noten kunt lezen, dat helpt bij het instuderen van de liederen. Maar doordat we met zo'n kleine club zijn leer je snel.  Verstoppen in een kleine groep lukt simpelweg niet."

Het concert in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 8 euro, inclusief consumptie.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }